2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekMáris beázott a közel 1 milliárd forintos Kaptár, de legalább van rá...

Máris beázott a közel 1 milliárd forintos Kaptár, de legalább van rá garancia

Komló – Több olvasónk is jelezte, hogy az esőzések alatt beázott a nemrég átadott Kaptár épülete, a folyosókon vödrökben gyűjtötték a vizet. Kérdésünkre Polics József polgármester elmondta, valóban akadtak problémák, de azokat a kivitelező már elhárította. A beruházás kezdetben nettó félmilliárd forintba került, de az ára a végére jócskán megemelkedett. 

„A KAPTÁR épületében a kupola környezetében kisebb mérvű beázás jelentkezett. Mint minden beruházásnál, ennél a munkánál is a szerződésben 60 hónap teljeskörű garancia és 120 hónap szavatosság szerepel. A probléma észlelésének napján fotókkal együtt elküldtem a generál kivitelezőnek a hibát. A kivitelező a hiba jelentését követő első munkanapon az érintett szakmákkal felvonult és megkezdte a hiba elhárítását. A javítási munkák megtörténtek, reményeim szerint hosszú távon garantálva a beázás mentességet” – írta kérdésünkre Polics József polgármester, amikor a beázásról és a javítási költségekről kérdeztük.

Mint ismert, a Kaptár épületét csak pár hete, a Bányász Napok alatt adták át. A beruházás költsége kezdetben nettó 578 millió forint volt, majd ez felkúszott nettó 719 (azaz bruttó 914, vagyis közel egymilliárd) forintra. A kiadások egy részét az önkormányzat, a többit az állam állta. Vagyis minden fillért az adófizetők biztosítottak.

A beruházás közel egymilliárd forintba került. Forrás: ekr.gov.hu

A kivitelező a Baranyai-Házépítő Építőipari és Szolgáltató Kft. volt. A cég számos megbízást kapott Pécsett az elmúlt években annak ellenére, hogy a tulajdonosok másik cégével akadtak gondok. Erről korábbi cikkünkben számoltunk be.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más