19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekMár a folyosó, a lépcső, az ajtó és az udvar is tanít...

Már a folyosó, a lépcső, az ajtó és az udvar is tanít a Felsőszilvásiban

Komló – Tanárok, szülők, helyi cégek és egy bank fogott össze, hogy izgalmasabbá és hasznosabbá tegyék a Felsőszilvási Általános Iskola közösségi tereit.

 

2019. április 27-én nagy munkálatok folytak az oktatási intézményben: önkéntesek festettek, ragasztottak az iskola belső és külső terein. A „Na, mi a pálya?” elnevezésú pályázaton nyert pénzből lett 17 fejlesztőpálya, megújult kilenc beltéri ajtó, a lépcsőkön matricázással pozitív német- magyar mondatokat helyeztek el a német nemzetiségi oktatást segítve, a tantermi ajtók pedig tantárgyak szerinti feliratokat kaptak. A matematika terem padlózatán szögmérő segíti a diákok tanulását.

A fejlesztőpályák célja, hogy a szünetekben, napköziben, az esős napokon és a testnevelés órák alatt felkeltse az alsó és felső tagozatosok figyelmét. Továbbá a fejlesztő foglalkozásokon segítséget nyújtson az aktív, cselekvéses tanulásban.

A pályák csúszásmentesek, ezért használatuk biztonságos, tisztán tartásuk egyszerű – mutatott rá Molnár Péter fiókigazgató. – Használatuk minden korcsoport és gyermek számára hasznos és érdekes – A pályák az ügyességi feladatokon keresztül elősegítik a szem és a kéz, valamint a szem és a láb koordinációját, az egyensúlyérzék, a figyelem, az érzékelés, az észlelés, illetve a térbeli tájékozódás fejlődését. Javítja a döntési képességet, elősegíti a gyors, kreatív és problémamegoldó gondolkodást. Nevelőértéke az erkölcsi nevelés terén is megmutatkozik. A játék az érzelmi hatások következtében különféle erkölcsi tulajdonságok, jellemvonások kialakulását segíti, mint például a közösségi érzés, a kötelességtudat és felelősségérzet, a fegyelem, az önuralom és az akarat. A játékban a gyerekek olyan tulajdonságai is fejlődnek, amelyek a munkára nevelés feladataihoz kapcsolódnak: rendszeresség, pontosság, kitartás, megbízhatóság, önuralom, kezdeményezőkészség, becsületesség – tette hozzá.

A projekt az OTP Bank Önkéntes Programja, az OTP HELYI ÉRTÉK keretében valósult meg. Az akcióban az oktatók és a szülők mellett az Art-Innova Kft., a TQ Reklám Stúdió Kft. és az OTP Bank Komlói fiókjának dolgozói is részt vettek.

Fotók és forrás: Antus Erika

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más