21.7 C
Komló
2024. július 25.
spot_img
KezdőlapHírekMár belgyógyászati ügyelet sincs a kórházban

Már belgyógyászati ügyelet sincs a kórházban

Komló – Június elsejétől megszűnt a belgyógyászati ügyelet.

A belgyógyászati eseteket már csak munkaidőben látják el a komlói korházban. Reggel nyolctól fél négyig, fogadják a betegeket, akik ezen az időszakon kívül szorul ellátásra, annak Pécsre kell ezentúl mennie.

A kórház által közzétett tájékoztató szerint: 

„ellátási és szervezési okok miatt hétköznap fél négytől hétvégén és ünnepnap egyáltalán nem végez akkut belgyógyászati ellátást az intézmény”.

Szerettük volna megtudni, hogy pontosan mit jelentenek az “ellátási és szervezési okok” de ahogy az ATV úgy mi sem kaptunk választ mindeddig az intézménytől.

Belsős információink szerint orvoshiány áll a megszűnés mögött, nincsen elegendő szakember az ügyelet ellátásához. 

Az ATV megszólaltatta Barbarics Ildikót a KÖT frakcióvezetőjét, szerinte az ellátási idő azért rövidült mert nincsen pénz az orvosok bérére. Polics József polgármester szerint pedig nincsen ok a pánikra, a problémás időszakban is van ügyelet a városban.

Komló város önkormányzata 14 településsel közösen, társulási formában, a hét minden napján ugyanebben az időszakban gyermek és felnőtt ügyeleti rendszert működtet” – nyilatkozta.

Mohácson a szülészet szűnt meg

Nem csak városunkban lett kevesebb egészségügyi szolgáltatás júniustól. Mohácson a szülészet megszűnését jelentették be:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mohácsi Kórház területi ellátási kötelezettségbe tartozó szülészeti eseteket szakmaspecifikus koncentráció keretében 2022. június 1. napjától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika látja el” -közölte a Mohácsi Kórház weboldalán.

Komlón már évekkel ezelőtt megszűnt a szülészeti osztály.


Frissítés:

A Komlói Egészségcentrum megkeresésünkre a következő választ adta:

A Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központban a belgyógyászati ambulancia minden munkanapon 8 órában fogadja a betegeket (7:30-15:30-ig). 2022.06.01-től a belgyógyászati ügyeleti tevékenységet a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Betegellátó Osztálya biztosítja.

Városi szinten az alapellátás központi ügyeleti rendszere folyamatosan elérhető a lakosság számára.

Egyéb szolgáltatások köre nem változik.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más