kedd, május 17, 2022
KezdőlapHírekLetartóztatásban az idős komlói asszony meggyilkolásával gyanúsított két nő

Letartóztatásban az idős komlói asszony meggyilkolásával gyanúsított két nő

Komló – A Pécsi Járásbíróság október 25-én elrendelte az idős helyi asszony meggyilkolásával gyanúsított sásdi és komlói nő letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a sásdi nő ápolta az özvegy, Komlón élő sértettet, a másik, komlói gyanúsított anyósát. A komlói nő a másik gyanúsított előtt célzott arra, hogy a nagybeteg hozzátartozó ápolásával való terheket milyen nehezen viseli és ezt már nem sokáig bírja.

A sásdi nő közölte vele, hogy rendelkezik olyan „gyógyszerrel”, melynek segítségével az anyósa halála a természetes időpontnál jóval előbb is bekövetkezik. A komlói nő ezt az ajánlatot elfogadva megbízta a másik gyanúsítottat, hogy hozzon erre a célra a rendelkezésére álló zöld tablettákból.

Ezt követően ez a gyanúsított az idős asszonynak rendszeresen adott a tablettákból, mely miatt rohamosan rosszabbodni kezdett az állapota, majd elhalálozott. Halálát gyógyszermérgezés okozta.

A sásdi gyanúsított nő e cselekménnyel összefüggésben azzal fenyegette meg a komlói nőt, hogy amennyiben az nem fizet neki 3.000.000 forintot, akkor a sértett halálával kapcsolatosan rá terhelő információkat fog a családja tudomására hozni. A komlói gyanúsított nő zsarolás miatt feljelentette a sásdi nőt.

A gyanúsítottak terhére rótt, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre és a várható büntetés súlyosságára figyelemmel alaposan tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől és összebeszélésüktől, melyekkel veszélyeztetnék a  nyomozást. Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész, a komlói gyanúsított nő és a védője a bíróság végzését tudomásul vették, míg a sásdi gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata az ő vonatkozásában nem végleges.

/forrás: Pécsi Törvényszék/
/címlapkép: pexels.com/

További cikkeink

Minden más

Random