2022. június 24.
KezdőlapHírekMÁV: még tart a véglegesítés

MÁV: még tart a véglegesítés

Komló – A napokban több médium is tényként hozta le, hogy sűrítik a járatokat a Komló-Dombóvár vasútvonalon. Felkerestük ezért a MÁV-ot, hogy megtudjuk, valóban jóváhagyták-e a módosításokat. Kiderült: még tart az elbírálás.

A Komlói Tömegközlekedési Blogra és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) írására hivatkozva többen megírták, hogy a 47 sz. Dombóvár-Komló vonalon hamarosan bővül a menetrendi kínálat.

“Az észrevételt beküldők között a legtöbben a vonatközlekedés gyakoriságának növelését célzó intézkedések bevezetését kérték. Az új menetrend szerint 4 pár vonat közlekedik naponta Dombóvár és Komló között, a vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak. Dombóváron csatlakozás biztosított Budapest felé és felől” – olvasható a tervezet a KTI oldalán.

Mivel azonban ez csak egy tervezet, szerettük volna a MÁV-tól is hallani, hogy valóban elfogadták-e a javaslatokat. Megkérdeztük ezért, tényleg lesznek-e új járatok, és ha igen, mikortól és milyen időpontokban közlekednek majd.

Komlói vonat a dombóvári vasútállomáson. A szerző felvétele.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságán érdeklődésünkre elmondták, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Közlekedéstudományi Intézet (KTI) közreműködésével idén júliusban először biztosított lehetőséget a hazai vasúttársaságok menetrendi terveinek online véleményezésére.

A társadalmi egyeztetés alapján a 47-es számú Dombóvár–Godisa–Komló vasútvonalon a téli menetrendváltástól érvényes menetrend véglegesítése tart jelenleg.

A tervezet szerint napi négy vonatpár fog közlekedni a vasútvonalon, lehetőség szerint csatlakozva az InterCity vonatokhoz. A december 12-étől érvényes menetrendről hamarosan tájékoztatást ad a vasúttársaság.

Vagyis a véglegesítés folyamatban van, az új menetrend még nem készült el. A hivatalos bejelentésig tehát érdemes lehet kicsit visszafogottabban örülni a hírnek, még akkor is, ha a tervezett változtatás valóban nagy könnyebbséget jelentene a Budapestre közlekedőnek.

 

Nyitókép: A komlói vasútállomás. Fotó: Schell Bence

További cikkeink
- Hirdetés -spot_img

Minden más

Random