19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekLakásokat és kollégiumot is szerettek volna az egykori Dávidföldi Iskolába

Lakásokat és kollégiumot is szerettek volna az egykori Dávidföldi Iskolába

Komló – Tervek voltak, és jelenleg is hasznosítás alatt áll a volt Dávidföldi Iskola épülete, de fordulhatna sokkal jobbra a sorsa.

Az egyik helyi közösségi média csoportban lett felkapott téma a Dávidföldi Iskola épülete, főleg annak jelenlegi állapota miatt. Sokan azt gondolják, hogy a bezárt egykori iskolát most nem hasznosítják, pedig 2012-óta betonelem gyártás folyik az épületben, illetve raktárként is funkcionál. Emellett más próbálkozások is voltak, például egy ideig varroda is üzemelt benne.

Az egykori iskola főbejárata. /fotó: 7300/

Szerettük volna megtudni, hogy milyen jövője lehet az épületnek, egyáltalán szóba került-e, hogy valamikor felújítsák és valamilyen más funkciót kapjon. Ezért megkerestük Jurinovits Miklóst a körzet önkormányzati képviselőjét.

Az iskola anno. /fotó: Csorba Győző Könyvtár – Pécs/

A képviselő válaszát azzal kezdte, hogy 2020-ban kezdett foglalkozni az épület komplex hasznosításával, de egyelőre nem találtak megfelelő pályázatot az Önkormányzat pedig önerőből nem tud jelenleg olyan új funkciót adni a helynek mellyel az egész épületet hasznosítani tudnák.

2020-ban kezdtem el foglalkozni a volt Dávidföldi iskola hasznosításával kapcsolatban. Abban az időben is több helységét hasznosították, bérbe adták. Én a komplex hasznosítását kerestem. Azt vizsgáltam, hogy lakásokat illetve a Pécsi Egyetemek valamelyikével összefogva kollégiumi szobákat lehessen kialakítani benne. Maga az épület a jelenlegi kialakításában sajnos nem alkalmas erre. Ezért a Városgondnokság és az Önkormányzattal közösen néztünk pályázati lehetőségeket az ilyen típusú hasznosításra. Sajnos pályázat híján, azóta sem tudott az Önkormányzat egyetlen egy pályázathoz sem csatlakozni ezzel a projektel – nyilatkozta lapunknak a képviselő.

A Nagy László utcában is volt egy félkész állapotban lévő ingatlan (volt óvoda -a szerk.), melyet az önkormányzat önerőből nem tudott befejezni, ezért értékesítnie kellett – tette hozzá Jurinovits Miklós.

Az tehát látszik, hogy szóba került a téma, de teljes az épület sorsát megnyugtató megoldás eddig még nem született.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más