25.7 C
Komló
2024. július 13.
spot_img
KezdőlapHírekKözeleg az óvodai beiratkozás, ezeket érdemes tudni

Közeleg az óvodai beiratkozás, ezeket érdemes tudni

Komló – Április végén kezdődnek az óvodai beiratkozások, mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat.

Megjelent az önkormányzat hivatalos tájékoztatója az idei óvodai beiratkozással kapcsolatban. A beiratkozás minden olyan szülőt érinti akinek gyermeke augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét, őket ugyanis kötelező beíratni egy választott intézménybe. Az óvodai felvételt elsősorban abba az óvodába lehet kérni, amelynek körzetében a gyermek lakik. Az óvodák felvételi körzetének listája Komló város hivatalos honlapján található.

A beiratkozásokra április 22. és 26. közötti héten hétfőtől péntekig van lehetőség, reggel 7:00 és délután 17:30 között a Komló Városi Óvodában ( 7300 Komló, Tompa M. u. 2/1).

Függetlenül attól, hogy melyik óvodába fog járni gyermekük a központi címen kell a beiratkozást intézni az alábbiak szerint:

Az óvodai beiratkozáshoz szüksége iratok:

  • a gyermek lakcímét igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya),
  • gyermek születési anyakönyvi kivonata,
  • a szülők személyi azonosító és lakcímet igazoló hatósági igazolványa (amennyiben a gyermeket valamelyik szülőnél elhelyezték, a szülői felügyelet gyakorló szülő) vagy más törvényes képviselő személyazonosító igazolványa, más törvényes képviselő esetén a gyámhivatal gyámrendelő határozata.

Halasztás

A hatályos jogszabályok értelmében az óvodakezdés halasztása iránt a szülő kérelmet nyújthat be április 15. napjáig a területileg illetékes járási hivatalnál, valamint abban az esetben, ha a gyermek külföldön teljesíti az óvodakötelezettségét, a szülőnek az Oktatási Hivatal részére bejelentési kötelezettsége van.

Nemzetiségi nevelés

Német nemzetiségi nevelés a Komló Városi Óvodában, a Mecsekjánosi Tagóvodában, valamint a Szilvási Tagóvoda kettő csoportjában biztosított. Magyar nyelvű roma/cigány kulturális nevelés a Hunyadi Utcai Tagóvodában, a Gesztenyési Tagóvodában, valamint a Kökönyösi Tagóvodában biztosított.

Sajátos nevelési igényű gyermek

A sajátos nevelési igényű gyermekek integrációja az összes tagintézményben megvalósul, a részletekről a Komló Városi Óvoda vezetője nyújt felvilágosítást (Komló, Tompa M. u. 2/1.; tel: 06-72/481-305).

Az óvodai beiratkozással kapcsolatos hivatalos tájékoztató ide kattintva olvasható.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más