7.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekKővel dobálták a mentőt, ütötték az ápolót

Kővel dobálták a mentőt, ütötték az ápolót

Vásárosdombó-Komló Kövekkel dobálták a mentőautót, a szakápolót pedig megütötték.

Még 2014-ben történt az eset, hogy Vásárosdombón valaki részegen felmászott egy betonoszlopra, majd leesett és elvágta a bal combjának belső felét. A sérülthöz mentőt hívtak, az ellátás azonban akadályokba ütközött.

A kísérők egyike ugyanis ideges lett, amiért nem mehetett a sérülttel a kórházba, ezért kövekkel kezdte dobálni a mentőt. Szóváltás alakult ki, majd a sérült megpróbálta ököllel arcon ütni a szakápolót, de „csak” a szemüvegét találta el. Ezután a szakápoló beugrott a mentőbe, bezárta az ajtót, és sietve elhajtott a helyszínről. A sérült megpróbálta kinyitni a mozgásban lévő mentőgépkocsi ajtaját, a kísérő pedig szitkozódások közepette újra kövekkel dobálta meg a mentőautót.

A kép illusztráció, forrás: index.hu

A szakápolót megtámadó és a mentőt megrongáló személyek ellen eljárás indult, a Komlói Járásbíróság most hozott ítéletet.

A támadókat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, garázdaság, illetve testi sértés vétsége miatt 7-7 hónap börtönre ítélték, amelynek végrehajtását – mindkét vádlott esetében – 3 évi próbaidőre felfüggesztették.

Mivel az ügyvéd és az ügyész is fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék

(A címlapfotó illusztráció, forrás: blikk.hu)

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más