-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekKomlói siker az országos kémiaversenyen

Komlói siker az országos kémiaversenyen

Komló – Borbás Balázs, a komlói Nagy László Gimnázium 11. B osztályos tanulója ebben a tanévben már a harmadik első helyezést hozta el országos kémiaversenyről.

Ezúttal a Curie Kémia Emlékverseny bajnoka lett, ráadásul már harmadszor, hiszen tavaly és tavalyelőtt is legyőzte az ország legjobb kémiásainak számító versenytársait. Ennek köszönhetően az eddigi vándorkupa már végleg az övé maradhat. Balázs idén a négy megmérettetéséből háromban országos első helyzett lett, az OKTV-n pedig – először indulva – a hatodik. Május végén még vár rá a nemzetközi diákolimpiára felkészítő tanfolyam 2. fordulója, ahonnan, ha tovább jut, képviselheti majd hazánkat.

A Curie Kémia Emlékversenyt idén is a középiskola 9-10-11-12. évfolyamos és az általános iskolák 7-8. évfolyamos (ill. más iskolatípusok ennek megfelelő évfolyamú) magyarországi és határainkon túli magyar tanulói számára hirdették meg.

A verseny célja a tanulók érdeklődésének felkeltése játékos feladatokon keresztül a kémia iránt. A verseny ismeretanyaga korosztályonként változó. Borbás Balázs a 11-12 évfolyamok részére kiírt ismeretanyagból készült fel, amely a középiskolában tanult tananyagból a legfontosabb fogalmak, anyagok, s azokkal kapcsolatos számításos feladatok, tekintettel az érettségi követelményekre.

Gratulálunk  Balázsnak és a felkészítő tanárának Mukliné Kostyál Irénnek. További sok sikert kívánunk!

(fotó: Nagy László Gimnázium (Komló) fb oldala)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más