6.7 C
Komló
2023. március 24.
KezdőlapHírekKomlói mentőmellény az óceánjárókon

Komlói mentőmellény az óceánjárókon

Komló – Bár nem olyan nagy ez a város, mégsem tudjuk mindig, mi történik éppen a közvetlen környezetünkben. Ez főként igaz a cégekre. Pedig akadnak itt érdekes dolgok.

Például a PI-ER Technical Kft.-nél, ahol többek között óceánjárókra gyártanak mentőmellényeket. A vállalkozásról a Portfólió.hu készített PR cikket. Lássuk is, milyen kulisszatitkokat tudtak meg.

– A PI-ER Technical Kft. legjövedelmezőbb szegmense a CIB Bank együttműködésével indított üzletág, a GORE-TEX technológiával készülő technikai és sportruházat. Olyan márkák készülnek a gyártósoron, mint a Helly Hansen, a Quiksilver, vagy az Ortovox.

– A cég a globális piacra termel, évi 4 milliárdos bevétele van.

– A PI-ER-nek nincsen saját terméke, csak bedolgozik, de nem bérmunkában, hanem készterméket állítanak elő a partnereiknek. Tehát a folyamat része a tervezés, alapanyag vásárlás, gyártmányfejlesztés, szériázás és a kiszállítás is.

– Hat nagyobb cégnek gyártanak körülbelül 100 féle modellt, összesen évi 480 – 500 ezer darabot, amivel a PI-ER Kft. Európa legnagyobb független mentőmellény gyártója. A cég Norvég, holland, francia, német és spanyol piacokra dolgozik.

– De nem csak mentőmellények készülnek a komlói (és sellyei) gyártósoron. Három lábon áll a cég, ebből a core business a mentőmellény, ami stabil és kalkulálható, a második a technikai ruházat, a harmadik pedig az eseti, hatósági megbízások. Ez utóbbi csoportba olyan termékek tartoznak, mint például a köztársasági elnök védelmét ellátó Palotaőrség vízhatlan ruházata, vagy a honvédség számára, külföldi bevetésekhez készült meleg ruházat, de a rendőrséget is nemrég szereltük fel 26 ezer garnitúra GORE-TEX technológiával készült esővédő dzsekivel és nadrággal közbeszerzés keretében.

– A cég közvetlenül 240 embert foglalkoztat a két telephelyén, de közvetve összesen 600-800 ember dolgozik a termékeik előállításán a megrendelések intenzitásától függően.

 

 

További részletek és a teljes interjú IDE kattintva olvasható.

Forrás és fotók: portfolio.hu

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más