14.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekKomló mellett Mohácson és Kozármislenyben is kapcsoltak le lámpákat

Komló mellett Mohácson és Kozármislenyben is kapcsoltak le lámpákat

Baranya – Városunk mellett Kozármislenyben és Mohácson is kapcsoltak le utcai fényforrásokat energiatakarékossági célból.

Energiatakarékossági célból, határozatlan ideig több kozármislenyi utcában lekapcsolják a lámpák egy részét, jelentette be a település polgármestere. Bíró Károly közösségi oldalán megjelent tájékoztatás szerint négy utcában már korlátozták a világítást. A jövő héttől pedig további területeken, az Északi Lakótelep virág nevű és a Fészek Lakótelep madár nevű utcáiban kapcsolnak le lámpákat. Ez nagyjából további 12 utcát jelent.

A helyi önkormányzat vállalta, hogy legalább 80%-ra csökkentik az energiafelhasználásukat, ezért cserébe a település 136 millió forint kiegészítő támogatást kapott a kormánytól, melyből 25 millió forint fordítható a közvilágítás üzemeltetésére.

Mohácson a lámpák 10%-át kapcsolták le, de a közvilágítást nem korlátozták

Szerettük volna megtudni, hogy a többi baranyai városban várhatóak e a komlóihoz és a kozármislenyihez hasonló intézkedések. Kérdéseinket ezért még a tavalyi évben elküldtük a pécsi, a pécsváradi, a sásdi, a mohácsi, a szentlőrinci, a bólyi, a szigetvári, a siklósi és a mohácsi önkormányzatnak, de cikkünk megjelenéséig csak utóbbitól érkezett válasz.

A mohácsi önkormányzat tájékoztatása szerint a város 3100 lámpateste közül 310 kandeláberes fényforrást, illetve díszkivilágítást kapcsoltak le. Az egyes utcákban, közterületeken álló, a közvilágítást szolgáló lámpaoszlopok fényét viszont nem korlátozták.

Komlón 1203 oszlopon kapcsolták le a lámpákat.  A közvilágítás helyi korlátozásával ebben a videónkban foglalkoztunk:

 

/címlapkép: pexels.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más