-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekKinél kopognak majd a díjbeszedők?

Kinél kopognak majd a díjbeszedők?

Komló – Április 18-án az önkormányzat kiadott egy közleményt a szemétszállítási díjak tartozásának behajtási módjáról. A közlemény több kérdést is felvetett, ezért megkerestük az érintett céget, hogy tisztázzuk, kitől és hogyan kívánják beszedni a pénzt.

A közlemény szerint ezentúl a “Felsőszentiváni” Plusz-Profit Bt. fogja felkeresni személyesen azokat, akik késtek a hulladékszállítási díj befizetésével. Az önkormányzat rámutatott, “a 2016-2017 folyamán felhalmozódott hátralékokra nem kell késedelmi kamatot fizetni.” Hozzátették, a díjbeszedők várhatóan néhány héten belül megjelennek a komlói utcákon.

Az ügymenet gyakorlati részéről sajnos semmi sem derült ki a közleményből, ezért felkerestük az érintett behajtó céget, hogy adjanak tájékoztatást a következőkről:

– A „nem fizető ügyfél” pontosan kit takar? Azokat, akik a már kiküldött csekkeket nem fizették be, vagy azokat is, akik azért nem fizettek kb. fél éve, mert nem kaptak csekket?

Van-e más megoldás a díjfizetésre, mint a készpénzes? Sokan inkább csekken vagy átutalással fizetnének, nem akarnak ajtót nyitni senkinek.

Milyen módon zajlik majd a díjbeszedés? Lesz előzetes tájékoztatás, hogy mikor, hova mennek a beszedők? Honnan lehet majd tudni, hogy az igazolvány igazi vagy hamisított?

Mi lesz azokkal, akik nem fizetnek, nincsenek otthon stb?


Update 1 (2018.04.19.) – egy nap után ezt a választ kaptuk:  „Továbbítottuk kérdéseit. Az NHKV megígérte, hogy felveszi Önnel a kapcsolatot.” „Plusz-Profit” Bt.


Update 2 (2018.04.27.) – Az NHKV természetesen nem vette fel velünk a kapcsolatot, viszont a „Plusz-Profit” Bt. végül küldött egy pár mondatos választ:

  • A nem fizető ügyfelek azok, akik a megkapott számlához tartozó csekket nem fizették be, akár éves elmaradásban levők is lehetnek.
  • A számlával együtt kaptak csekket az ügyfelek, a kapott csekken is befizethetik a díjat lásd ITT.
  • Amennyiben a személyes felkeresés alkalmával a díjbeszedő nem találja a megadott címen az ingatlanhasználót, úgy értesíti az újabb látogatás időpontjáról, amelynek során ismét lehetőség nyílik a díjfizetésre.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más