19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekKijelölték a város első fizetős parkolóját

Kijelölték a város első fizetős parkolóját

Komló – Szinte már kuriózumnak számított, hogy a városban egyetlen fizetős parkoló sincs, vagyis mindenhol díjtalanul lehet leállítani az autót. Ez azonban most megszűnt.

Olvasónk jelezte, hogy a Penny Market parkolójában kihelyeztek egy táblát, amely szerint mostantól csupán egy órát parkolhatnak a vásárlók díjtalanul az áruház parkolójában. Amennyiben valaki egy óránál többet, de még 2 óránál kevesebbet áll ott, annak 1000 forintot kell fizetnie, ezt meghaladó időtartamra pedig már 2500 forint a díj.

Az autókat parkolóőr figyeli, így „megúszni” sem lehet a parkolási díjat.

Ez vélhetően nem is a vásárlóknak fog problémát okozni, hanem azoknak, akik a belvárosban laknak, ám parkolóhely hiányában máshol nem tudnak megállni.

A város terei sokkal kevesebb autóra lettek tervezve, így már most is okoz problémát egyes helyszíneken a parkolás. A Penny parkoló „lezárása” biztosan nem fog javítani ezen, ugyanakkor nem várható el az üzletlánctól sem, hogy díjmentesen biztosítson mindenki számára parkolási lehetőséget a saját (magán)területén.

Pécsett, a 48-as téren már jó ideje így működik a Penny parkolója, így csökkent annak a lehetősége, hogy olyanok foglalják el a helyeket, akik nem is a boltban vásárolnak.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más