15.7 C
Komló
2023. március 22.
KezdőlapHírekKéső estére sikerült megfékezni a Mecsekben tomboló tüzet

Késő estére sikerült megfékezni a Mecsekben tomboló tüzet

Pécs – Csütörtök éjfél körül sikerült a tűzoltóknak megakadályozni a tűz továbbterjedését az Akó dűlőben, ahol erdő és bozótos gyulladt ki.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint mintegy nyolc hektárra terjedtek ki a lángok, amelyek hét ingatlant is érintettek. Kettőt közülük lakóházként használtak. A tűzeset során felrobbant három gázpalack, egyet pedig kihoztak a tűzoltók. 

A pécsi, a szigetvári, a komlói, a siklósi, a mohácsi, a véméndi, a barcsi, a kaposvári, a nagyatádi, a szekszárdi, a dombóvári, a paksi, a bonyhádi és a bajai hivatásos, valamint a szabadszentkirályi, a majsi, a pécsi, a pogányi, a szentlőrinci, a kökényi, az ófalui, a magyarszéki, a mecseknádasi, a villlányi és a palkonyai önkéntes tűzoltók a Baranya megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett fékezték meg a lángokat.

Az egységek felszámolták az izzó részeket. A tűz oltásában egy honvédségi helikopter is részt vett, és többek között erdészek, valamint polgárőrök is segítették a munkálatokat.

Egy férfit gyanúsítanak

A Pécsma információi szerint a rendőrség egy férfit előállítását kezdte meg az eset miatt, akit közben füstmérgezés gyanújával korházba kellett szállítani. Ezért jelenleg ismeretlen tettes ellen nyomoznak gondatlanságból elkövetett közveszély okozása miatt.

Egy Facebook poszt is terjedni kezdett melyben valaki azt állítja, hogy ő okozta a tűzet és vállal minden felelősséget, de ennek hitelessége egyelőre kérdéses.

Korábbi cikkünk:

Ég a bozótos Pécs felett

/címlapkép: Pécsen Hallottam Facebook, B. Péter/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más