Hírek

Karanténba került Polics József, Komló polgármestere

Komló – Hatósági házi karanténba került Polics József – tudta meg portálunk csütörtök reggel. A polgármester családjában igazolták a koronavírus jelenlétét. 

Csütörtök reggel jutott el hozzánk az információ, amely szerint karanténba került Polics József, Komló polgármestere.

Felkerestük ezért a város jegyzőjét, dr. Vaskó Ernőt, hogy megtudjuk:

  • mi ilyenkor a hivatalos eljárás? Ha egészsége engedi, akkor otthonról intézheti a város ügyeit a polgármester, vagy mostantól az alpolgármester dönt egy személyben?
  • Mit lehet tudni arról, hogy a polgármester úr kontaktszemélyként került karanténba, vagy maga is megfertőződött? Ha utóbbi, milyen az állapota?
  • A protokoll szerint mikor kerülhet ki legkorábban a karanténból a polgármester úr?

 

Kérdéseinkre a következő választ kaptuk:

“Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy Polics József polgármester úr valóban házi karanténban van tegnap óta. A határozatot még nem kapta meg, ezért a karantén pontos ideje nem ismert.

Polgármester úron több tesztet, és labor vizsgálatokat is végeztek, a tesztek negatívak lettek, és a labor vizsgálati eredményei is jók.

A háztartásában valóban van olyan együtt élő hozzátartozó, akinek a covid tesztje pozitív lett, ezért kell karanténban maradnia. Neki magának semmiféle tünete és igazolt betegsége nincsen.

A döntéseket alpolgármester úr írja alá Polgármester úrnak a frakciók véleménye alapján hozott döntései szerint. Polgármester úr videós, elektronikus és telefonos kapcsolattartással a napi munkában részt vesz, és továbbra is irányítja az önkormányzat működését.”

Az önkormányzat és a helyi közösség működésében így a helyzet egyelőre nem jár észlelhető negatív következményekkel.

 

Baranyai politikusok karanténban

Baranyában több politikus is átesett a már a koronavírus fertőzésen. Kozármisleny polgármestere, Bíró Károly 21 napig volt beteg, 10 napra kórházba is került. Állapota azóta már javult, tegnap óta otthonában lábadozik – adta hírül a Facebookon.

Hoppál Péter országgyűlési képviselő szintén a Facebookon tudatta, hogy koronavírusos. Nála enyhébb lefolyású volt a betegség, két héttel a tünetek megjelenése után gyógyultnak nyilvánította őt az illetékes hatóság.

 

Nyitókép: Polics József egy sajtótájékoztatón/archív fotó

Szólj hozzá!

Hirdetés