19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírekJúniusban megkezdődik a komlói metróépítés

Júniusban megkezdődik a komlói metróépítés

Komló – A tervek szerint 2018-ra megépülő ötszáz férőhelyes komlói büntetés-végrehajtási intézet infrastrukturális fejlesztéseként idén júniusban belekezdenek a Szilvástól-Körtvélyesig tartó metróvonal építési munkálataiba.

Az előzetes geodéziai méréseket 2016 szeptemberében befejezték, így már sor kerülhet a földmunkákra.

A projektet a börtönbe áramló nagyszámú munkavállaló indokolja. Az új metróvonal segítségével tehermentesíteni tudják majd a megnövekedett forgalmat, ami más esetben a város útjaira hárulna. A börtön leendő 250 dolgozója mind ingyenes bérletet fog kapni a vonalra, ezzel is elősegítve, hogy a tömegközlekedést használják.

A vonal 4 megállóból fog állni: Körtvélyes, Kökönyös, Belváros, Szilvás.

A Körtvélyesi végállomás a városrész szélén a börtön közelében fog megépülni, Kökönyösben a Petőfi téren a régi nyilvános vécénél lesz a lejárat, a belvárosban a Lidl mellett a Tröszt épület közelében építkeznek majd. A Szilvási városrészben található másik végállomáshoz pedig a régi Spar épületén keresztül lehet majd lejutni.

A kocsikat előzetes információink szerint a Fővárostól kapja majd Komló, ide kerül négy eddig még fel nem gyulladt szerelvény a hármas metró vonaláról.


A cikk természetesen április elsejei tréfa volt. Bár a mai világban soha nem lehet tudni… Minden megtörténhet és az ellenkezője is. (a szerk.)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más