2.7 C
Komló
2023. december 07.
KezdőlapHírekItt tényleg minden évben ugyanazok a programok

Itt tényleg minden évben ugyanazok a programok

Vélemény – Komolyan már nekünk kellemetlen, hogy annyi városi rendezvény kapcsán kell kritikai észrevétellel élnünk.

Pedig az egész teljesen ártatlanul indult. Éppen a Magyar Kultúra Hete idei programjairól szerettem volna egy rövid beharangozót írni, amikor belefutottam a következő képbe.

Elkapott egy furcsa érzés mintha én ezt láttam volna már valahol, és lám nézzük csak meg a tavalyi plakátot.

Itt már az a játék ugrott be, amikor két közel azonos képen kell megkeresni az apró eltérő részleteket.

2016-ban, két éve más volt a plakát, de…

A CS.Í.T. koncertet leszámítva azért a többi programban találhatunk eltéréseket, viszont  a Díszítőművészeti Műhely Kiállítása és a Mesevetélkedő is visszatérő elem. Ez utóbbi kettőnél persze valószínűleg csak a tematika azonos.

Mindenesetre akkor is több mint furcsa, hogy miközben a városvezetés azt hangoztatja, hogy mennyire pezsgő Komló kulturális élete évről évre szinte teljesen ugyanazt látjuk, akár ha a MindenMás fesztiválról, akár ha a Komlói Napokról, vagy most a Magyar Kultúra Hetéről van szó.  Még az is teljes mértékben megérthető, hogy a programszervezők a nagyobb városi rendezvényekre koncentrálnak mivel azok vonzanak több embert, de tényleg van aki évről-évre lelkesen tekinti meg ugyanazokat a koncerteket, kiállításokat? Fontos kihangsúlyoznunk, hogy nem a zenekarokat, vagy a művészeket szeretnénk bántani, harmadszorra bármi megunható hiába jó.

Végül mutatjuk az idei év teljes programját, de ne aggódjanak azok sem akik tavaly vagy tavalyelőtt nem értek rá, sőt esetleg idén is más programjuk lesz, jövőre valószínűleg megnézhetik nagyjából ugyanezt.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más