-2.3 C
Komló
2023. december 11.
KezdőlapHírekItt a húsvét! Janem.

Itt a húsvét! Janem.

Komló – Ahogy a csokimikulások, úgy a nyuszik is hamar megérkeztek a boltokba. 

Bár a húsvét április 16-17-én, vagyis 2 hónap múlva lesz, a boltokban – igaz, még csak egy-két helyen – de már lehet kapni csokinyuszit.

Fotó: K. E.

Azokat, akik szeretnek időben felkészülni az ünnepekre, nyilván nem zavarja a korai kínálat, másokat viszont talán bosszant, hiszen így még nehezebb kimagyarázkodni a gyerekek előtt, és mindenből több is fogyhat húsvétig.

Hogy jó, vagy a rossz ez a rendszer, mindenki döntse el maga. Egy biztos: mindig lesznek „sietős” és „kivárós” vásárlók is. Mindkét típusnak megvannak ugyanis a maguk érvei. És hogy mik is ezek? Lássuk.

Időben felkészülni

Egyrészt fontosak az anyagi szempontok: ha több hónapra oszlik szét az ünnepi kellékek, ajándékok, alapanyagok ára, kevésbé tűnik megterhelőnek, mintha az egyhavi fizetésből kellene megvenni. Akik internetről rendelnek ajándékot, azoknak szállítási idővel is számolnia kell (átlagosan 20–60 nap), akárcsak azoknak, akik egyedi dolgot készíttetnek, amit helyben nem tud kivitelezni az üzlet (például nyomdai munkák). És végül, akik időben megvesznek mindent, azoknak nem kell az utolsó napokban kapkodnia, és több ideje marad pihenni, együtt lenni a családdal.

Kivárni

Az egyik a gyermekes családokban jól ismert jelenség: a kedvencek változása. Hiába veszi meg ugyanis az ember időben a mesefigurás, sztárok képével díszített ruhákat, kiegészítőket, egyáltalán nem biztos, hogy még húsvétkor/karácsonykor is ugyanerre vágyik majd a gyerek. Sőt, az egykori kedvenc addigra egészen „ciki” is lehet. Hasonló sorsra juthatnak a könyvek, játékok is. Sokan a kedvezmények miatt is halogatják a bevásárlást, hátha az ünnepek előtt egy-két nappal akciós áron vehetik meg a kiszemelt dolgokat. Ha ez nem is sikerülne – hiszen a boltok is számolnak ezzel – az ünnepek után a megmaradt készletet szinte biztosan kiárusítják az eredeti ár töredékéért.

 

Te melyik típushoz tartozol? 😉

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más