17.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekIsmét feltűnhetnek a rendőrségi drónok a városban

Ismét feltűnhetnek a rendőrségi drónok a városban

Baranya – A héten ismét drónokkal ellenőrzik a megye gyalogátkelőinek forgalmát a rendőrök.

A gyalogos balesetek megelőzése és visszaszorítása érdekében a héten ismét drónok bevonásával ellenőrzik a rendőrök a gyalogos-átkelőhelyek forgalmát Baranyában – jelentette be a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Komlón február elején már volt hasonló ellenőrzés.

A rendőrség közleményében felhívta a figyelmet hogy a járművezetők a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet csak fokozott óvatossággal és olyan sebességgel közelíthetik meg, hogy adott esetben a gyalogos részére elsőbbségadási kötelezettségüknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni.

A gyalogosok az úttesten a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen – ha a közelben nincs olyan, akkor a lakott területen lévő főútvonalon az útkereszteződésnél a járda meghosszabbított vonalában –, egyéb helyen bárhol, a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehetnek át. Az úttestre csak akkor léphetnek, ha meggyőződtek annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphetnek, kötelesek késedelem nélkül átmenni, és tartózkodni minden olyan megtévesztő magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja – írták.

/fotó: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más