15.7 C
Komló
2024. május 26.
spot_img
KezdőlapHírekIngyenes lakossági LED-csereprogram indul Komlón, júliustól lehet jelentkezni

Ingyenes lakossági LED-csereprogram indul Komlón, júliustól lehet jelentkezni

Komló – Az Önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft. jóvoltából a komlói lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek ingyenes LED fényforrást igényelhetnek – adta hírül városunk önkormányzata.

A lehetőséggel olyan magánszemélyek élhetnek, akiknek élő szerződésük van az áramszolgáltatóval, és akik komlói lakcímmel rendelkeznek. Vagyis az tud regisztrálni, akinek a nevére szól a villanyszáma, és egyben az adott lakcímre van bejelentve.

A programba július 1-től augusztus 15-ig lehet jelentkezni a ledcsere.hu oldalon.

Az online regisztrációhoz a következők szükségesek:

  • – A személyigazolvány és a lakcímkártya mindkét oldala elektronikusan (szkennelve vagy
    fotózva)
  • – Villanyszámla (a szolgáltatótól letöltött PDF formátum, vagy papíralapú villanyszámla első négy oldala szkennelve vagy fotózva)
  • – A lakásban lévő fényforrások száma és foglalatinak típusa (E27-es nagy foglalat, E14-es kis foglalat).

Fontos, hogy a regisztráció utolsó lépéseként, az űrlap utolsó oldalán Komlót jelöljék meg átvevőhelyként. A rendszer a megadott adatok alapján kiszámolja, hogy az adott háztartás hány ingyenes LED-re jogosult. Egy fogyasztási helyre, az éves villamosenergia felhasználástól függően maximum 50 db LED-et tudnak biztosítani.

Azoknak is segítenek, akik nem tudnak online regisztrálni

Azok részére, akik nem gyakorlottak a dokumentumok elektronikus kezelésében
(szkennelés, fotózás), az internet használatában, illetve a regisztrációhoz szükséges e-mail címek kezelésében, illetőleg ezeket családon belüli segítséggel, vagy más módon nem tudják elvégezni, lehetőséget biztosítanak a regisztrációra személyesen a Komlói Közös Önkormányzati Hivatal Szociális Irodájában (alagsor) július 01. és augusztus 15. között, hétfőn 8:00 és 17:30 óra között és szerdán 8:00 és 16:00 óra között.

Továbbá a Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat is segít a regisztrációban, július 01. és augusztus 15. között keddi és csütörtöki munkanapokon 8:00 és 16:00 között.

A regisztrációs pontra személyi igazolványt, lakcímkártyáját, az előző havi villanyszámla minden oldalát kell magukkal vinniük, továbbá egy jegyzetet arról, mely helyiségekben hány darab és milyen foglalatú izzót kívánnak kicserélni.

Az Önkormányzat kéri, hogy csak akkor keressék fel valamely regisztrációs pont egyikét, ha az online jelentkezés valóban problémát jelent, és másképpen nem tudják megoldani a jelentkezést.

/címlapkép: pixabay.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más