Hírek

Időseket fosztott ki a két unokatestvér

Komló – A héten kezdték tárgyalni a Komlói Bíróságon annak a két férfinek az ügyét, akik több idős embert is átvertek a környéken.

A két büntetett előéletű unokatestvér a korábban már bevált módszereikhez hasonlóan választotta ki áldozataikat. Öreg családiházakat kerestek, ahol az ablakokban régi függönyök lógnak. Ezekből a jelekből következtettek arra, hogy a házakban valószínűleg idős emberek élnek, akiket könnyebb megtéveszteniük. A helyszínekre az egyik férfi sógora fuvarozta őket, de róla nem tudták megállapítani, hogy tudott e a vádlottak céljairól.

Miután kiválasztották a házakat az E.ON munkatársainak kiadva magukat, vagy egyéb indokokat keresve bekopogtak a lakókhoz, majd megtévesztve az idős sértetteket több értékes tárgyat vittek el. Baranya különböző településein több mint 9 ember sérelmére követték el, illetve kísérelték meg elkövetni a bűncselekményeket, nekik összesen csaknem egymillió forint kárt okozva.

A két büntetett előéletű unokatestvért a korábbiakhoz hasonlóan ismét elfogták a rendőrök. A bíróság hétfőn tartotta az ügy előkészítő ülését.

Szólj hozzá!

Hirdetés