25.7 C
Komló
2024. július 18.
spot_img
KezdőlapHírekFelemésztették a család életét a lángok

Felemésztették a család életét a lángok

Pécs – Mindene odalett egy pécsi családnak a házukban keletkezett tűz miatt. Semmijük sem maradt. Adományokkal próbálnak segíteni rajtuk.

Kedd délelőtt Pécsett, a Malomvölgyi úton tűz keletkezett egy családi házban – vélhetően a kályhából kipattant szikra miatt. Az egységek kiérkezésekor az épület teljes terjedelmében égett, a pécsi és a komlói hivatásos tűzoltók mellett a Baranya katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is kivonult.

A házban három személy tartózkodott, két felnőtt, illetve egy gyermek. Közülük egy felnőttet a kezén szerzett könnyű sérüléseket további ellátásra, míg egy gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak. Az épület belső átvizsgálása során az egyik helyiségben egy nagytestű megégett kutyát találtak, életben volt, ezért állatorvost kértek a helyszínre, aki megérkezését követően elaltatta a sérült állatot.

Az eset során a tető teljesen leégett, az épületben lévő valamennyi helység feletti födém beszakadt. Az épület lakhatatlanná vált, az ott lakó kilenc fő – amelyből kettő kiskorú – önkormányzati lakásban történő elhelyezéséről a katasztrófavédelem gondoskodott.

A család számára most gyűjtést szerveznek.

Amire sürgősen szükségük lenne:

  • tartós élelmiszer,
  • ruha – méretek: 1 éves kisfiú (80 cm, 18-as cipő), anyuka: s/m, 35-36-os cipő, apuka: m/l, 42-es cipő.
  • az ideglenes lakásban háztartási dolgokra, valamint pelenka, kis kád, kiságy, paplan, párna, takaró.

Az adományokat Pécsett Keresztes László Lóránt irodájában gyűjtik össze (Ferencesek utcája 27. szám alatti LMP képviselői iroda), ahonnan a lehető legrövidebb idő alatt eljuttatják az érintetteknek. Az irodában Fabrik Nikolettet kell keresni.

 

Fotók: katasztrófavédelem.hu

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más