16.7 C
Komló
2023. március 26.
KezdőlapHírekIdén is Bázis kupa!

Idén is Bázis kupa!

Komló – Idén év végén ismét a foci szerelmesei veszik birtokba a Sportcsarnok küzdőterét, december 29-én ugyanis elstartol a II. Bázis Söröző Teremlabdarúgó Torna.

Tavaly is nagy érdeklődés mutatkozott a rendezvény iránt, sportolói és nézői oldalról egyaránt, és ez úgy néz ki idén sem lesz másként, legalábbis az, hogy már most összeállt a maximális csapat létszám ezt mutatja. Tizenhat egyenként öt plusz egy fős csapat fog egymással küzdeni a Sportcsarnok pályáján.

A szervezők az idei évben is egy hasonlóan jó hangulatú rendezvényt ígérnek mint tavaly. Most is díjazzák a legjobbakat. Az első három helyezetten kívül díjazásban részesül majd a Legjobb kapus, Legjobb hátvéd, Legjobb játékos, és a nap Gólkirálya is.

Kalmár Gergőt a rendezvény egyik ötletgazdáját, és főszervezőjét kértük meg, hogy meséljen nekünk a tavalyi év tapasztalatairól, és arról, hogy mire számíthatunk idén:

A tavalyi évben is úgy vágtunk neki a szervezésnek, hogy nem csak egyetlen alkalomban gondolkodtunk, szerettük volna, ha rendszeresen, minden évben meg tudnánk valósítani az eseményt és ennek eredményeképpen hosszú évek távlatában hagyománnyá tehetnénk a kupát.

Ehhez természetesen szükségünk volt a tavalyi rendezvény visszacsatolásaira, amelyek teljesen egyértelműen pozitívak voltak. Magunktól is észrevettük, hogy egyrészt a csapatok részéről hatalmas igény jelentkezett, de a lelátón is szinte egész nap rengetegen voltak. A nap folyamán valamint a torna végeztével nagyon sok gratulációt kaptunk minden szegmensre vonatkozóan, nagyon tetszett mindenkinek az alaphangulat, a mérkőzések színvonala is szolgálta a szórakozást és az ajándéksorsolás is nagyon sok boldog pillanatot okozott. Alapvetően ez is volt a célunk, amikor elhatároztuk magunkat a rendezés mellett.


Tavaly nagyon nagy energiát és lelkesedést kölcsönzött ez a véleményhalmaz és azonnal elkezdtünk gondolkozni a bővítésen. Persze az idő sok mindent megold, megváltoztat, megválaszol és a mi véleményünk is szépen lassan visszatalált a józanság kellemesen stabil talajához. Szeretnénk az I. BSTT hangulatát, színvonalát az alapnak venni, ennél csak jobbat csinálni, de ha ezt tudjuk adni az embereknek és számukra is ilyen kellemes élményt jelent, akkor már megérte bevállalni.

A bővítés a csapatlétszámokra vonatkozna, azonban ez rögvest magával rántja a kupa hosszának változását is, de egy kétnapos torna még több információt igényel. Itt fontos lenne a dátum is, melyik két nap valamint itt nagyban függenénk a csapatlétszámtól. Mondhatni egy nagyon komoly bázis és visszatérő mag kellene, valamint egy olyan biztonság és önbizalom a mi részünkről, hogy két napos tornát kívánunk csinálni. Azonban ha ezen a vonalon megyünk, akkor éppen ellen megyünk az eredeti célnak, ez a torna a komlóiaknak van, mind a pályán mind a lelátón. Emellett persze tavaly is voltak olyan gárdák, akik e környékről vagy akár messzebbről érkeztek. Természetesen, ha a továbbiakban még vonzóbbá válik a jelenség, hogy 20-24 csapat jelentkezik, akkor mindenképpen megoldjuk a lebonyolítást is. De csapatokat nem szeretnénk hajkurászni, hogy olyan célokat teljesítsünk, amihez talán még nem nőttünk fel, vagy alapvetően nem is érzünk magunkénak.

A kupa menete, arculata nem változik tavalyhoz képest, ebben egyébként nem is szeretnénk változni, egyfajta márkaként szeretnénk megjeleníteni a tornát, a jellegzetes stílusával, és a megjelenő hirdetéseivel, felhívásaival együtt. Ha valaki meglátja ezeket a színeket, akkor tudja, hogy rólunk kap információt.

A díjazás is ugyanaz, mint tavaly volt, a kupák azonban idén még impozánsabbak. Ajándéksorsolásunk is tartogat nagyon szép meglepetéseket, előző évben a helyi kötődésű ereklyéket szántuk a foci imádóinak, idén az ő segítségükkel, közreműködésükkel szeretnénk szintén nagyon értékes ajándékokat kiosztani.

Szeretnénk még fejlődni, a megjelenéseinkkel kapcsolatban, valamint az is célunk lenne, hogy a komlói kötődést minél mélyebbre ássuk. Tavaly a Guadalajara csapata például olyan komoly hatást gyakorolt a nézőkre, hogy már a torna után megkeresték őket, és mezekkel ellátva tulajdonképpen már be is nevezték őket az idei versenykiírásra, ahol már Pöttyös néven indulnak. Valahol ez az a folyamat, ez az a jelenség, ami a legnagyobb értéke az ilyen megmozdulásoknak. Élmény, összefogás és helyi kötődés. Örülünk, hogy a Bázis Söröző Teremlabdarúgó Torna, mint rendezvény, jelen esetben mindegy hányadik, képes ilyesminek keretet adni. Idén mi is szeretnénk segíteni valamiben, ami a sportról és az összefogásról szól, de erről még nem szeretnék mondani semmit.

II. Bázis Söröző Teremlabdarúgó Torna

Dátum:
2017.12.29.

Helyszín:
Komló Városi Sportközpont 7300, Komló Eszperantó tér 1.

Facebook:
https://www.facebook.com/baziskupa/

Esemény:
https://www.facebook.com/events/361298587629466/

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más