-2.3 C
Komló
2023. december 05.
KezdőlapHírekHalálos baleset: súlyosbították a büntetést

Halálos baleset: súlyosbították a büntetést

Komló – Két évet kapott, három évig nem vezethet. Súlyosbították a vétkes sofőr büntetését.

A Pécsi Törvényszék felülbírálta a Komlói Járásbíróság elsőfokú ítéletét, melyben halálos közúti baleset okozásának vétsége miatt 1 év 6 hónap fogházban letöltendő szabadságvesztésre és 2 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy sofőrt. A másodfokú bíróság az elsőfokú ítéletet 2 év szabadságvesztésre és 3 év közúti járművezetéstől eltiltásra súlyosította.

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a sofőr 2016. február 23-n a délelőtti órákban a munkáltatójának tehergépkocsijával közlekedett Mánfa felől Komló irányába (70km/h-val), amikor egy jobbra ívelő kanyar közepén a záróvonalon fékezett. Megállni azonban már nem tudott, és áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személygépkocsinak. Az autó a szalagkorlátnak préselődött, a sofőr, egy fiatal komlói lány, S. Kíra azonnal meghalt.

A kocsiban vele utazott még a barátja, édesanyja, valamint annak élettársa – mindhárman súlyos sérüléseket szenvedtek. Egyiküknél – lépeltávolítás miatt – maradandó fogyatékosság alakult ki.

A baleset után a hozzátartozók, barátok és ismerősök gyertyát gyújtottak a baleset helyszínén, később autós felvonulást is szerveztek Kíra emlékére. Ismerősei mesélték, a lánynak aznap táncpróbája lett volna (a szalagavatójára készült), ahová azonban már soha nem érkezett meg…

Az ítélet jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más