6.7 C
Komló
2023. április 02.
KezdőlapHírekHa 15-én kitűzöd a kokárdát szavazni is menj el!

Ha 15-én kitűzöd a kokárdát szavazni is menj el!

Vélemény – Miért? Mert Petőfiék 48-ban, vagy az 56-os hősök nem azért kockáztatták az életüket/haltak meg a szabadságért, hogy most otthon a fotelba tespedve zsörtölődjünk a szerencsétlen sorsunkon.

Aki azt a minimumot nem képes teljesíteni, hogy felemelje a hátsóját és behúzzon egy x-et a számára legszimpatikusabb, vagy legkevésbé antipatikus pártra annak nincs joga a következő 4 évben siránkoznia sem. Sem azon, hogy egy egyszerű vizsgálatra is órákat kell várnia a kórházban, sem azon, hogy csak karácsonyonként látja viszont a külföldön dolgozó unokáját, satöbbi.

Én ahhoz a generációhoz tartozom, akik már demokráciában nőttek fel. Számomra eddig ismeretlen volt az elnyomás. De a jelenlegi helyzetben, amikor a vezető hatalom szinte minden eszközével (választási rendszer módosítása, független sajtó leépítése, civilek vegzálása, az oktatási rendszer problémái és még folytathatnám…) a jogállamiság lerombolásán, a kritikus hangok ellehetetlenítésén munkálkodik, nyugodtan kijelenthetem, hogy ilyen mélyponton még nem voltunk a rendszerváltás óta.

Sorolhatnám a példákat a hatalom bűneire, a mindent átszövő korrupciótól kezdve, a közbeszéd lezüllesztésén át az egybites hazug propagandaüzenetekig, de olyan hosszú lenne a lista, hogy felesleges is taglalni. A rendszer egyik legnagyobb bűne a félelemkeltés.

Jelenleg egy olyan országban élünk, ahol a politikai véleményed miatt simán elveszítheted az állásod.

Itt nem egyedi esetekről van szó, hanem lassan általánossá vált közvélekedésről. Aki kritizálni mer, számoljon azzal, hogy kirúghatják. Ez benne van a pakliban, és a legtöbben tisztában is vannak vele. Abban az országban ahol egy-egy Facebook oldalt is félnek likeolni emberek, hogyan várhatnánk el, hogy nyilvánosan felvállalják a kormánypárt nézeteivel ellentétes véleményüket. Elfogadhatatlan ez a helyzet.

A szavazófülkében viszont egyedül leszel! Vedd kezedbe a sorsod, tégy eleget alapvető állampolgári kötelességednek és menj el szavazni! Senkit nem érdekelnek az olyan kifogások, mint, hogy: „Úgysem változik semmi.” „Egy szavazat mit ér.”

Minden egyes szavazat számít, és sokkal többet teszel így a hazádért mintha meg sem próbálnál változtatni. Ha más nem, legalább nyugtathat a tudat, hogy rajtad nem múlott. Bárhogy is alakuljon a vége.

Magyarországon ha nem is egyenlő esélyek mellett, de még szabadon választhatunk. Voltak idők, amikor erre nem volt lehetőség. Tartozunk annyival hőseink emlékének, hogy április 8-án felállunk a fotelunkból, a monitorjaink elől és elmegyünk voksolni. Négyévente egy nap mindenkinek belefér.

Bónuszként egy idevágó dal (Figyelem szókimondó szöveg!):

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más