2.7 C
Komló
2024. április 25.
spot_img
KezdőlapHírekBaranyában is csaltak a jelöltállításnál

Baranyában is csaltak a jelöltállításnál

Baranya – Két érdekes esetről is eljutottak hozzánk információk, ezért rákérdeztünk a rendőrségnél, tettek-e Baranyában feljelentést választási csalás miatt. A hatóságok válaszától azonban nem lettünk sokkal okosabbak.

„Tájékoztatjuk, hogy a 2018-as országgyűlési képviselő választásokkal kapcsolatban a választás, népszavazás, népi kezdeményezés és az európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt 2018. március 7-én a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen. A nyomozásról további információt nem áll módunkban adni.”

Így szól a szűkszavú közlemény, amelyből tehát nem derült ki, hogy pontosan hol és milyen eset történt, csak az, hogy volt ilyen.

A mi információink szerint hasonló bűncselekményt követtek el Baranyában is, mint az ország számos más pontján: aláírásokat vettek át/loptak el egyes pártok, hogy megszerezzék a szükséges 500 aláírást a jelöltjeiknek.

 

Már 2014-ben is több volt a kamu-, mint a valódi politikai aktivitást mutató párt. Fotó forrása: ténytár.blog

 

Egyéb érdekességek is napvilágra kerültek, ám ezeket – szemben az aláírás lopással – egyelőre nem lehet bizonyítani. Egyes beszámolók szerint ugyanis volt olyan párt, amely munkahelyeken (sőt, önkormányzaton!) gyűjtött aláírásokat a dolgozóktól kötelező jelleggel. Az érintett munkavállalók nem mertek nyilvánosság elé állni ezzel kapcsolatban, tartva az elbocsátástól, és pontosan ugyanezért írták alá az íveket is.

A jelöltállításnak mindenesetre vége, hamarosan jön a szavazás. Már most hallani olyan pletykákat, hogy egyes munkaadók fényképes bizonyítékot kérnek arról, kire adták voksukat a dolgozójuk. Természetesen az is meg van adva, hova kell tenniük az x-et. Ez persze ugyanúgy törvénysértő…


Arról, hogy milyen pártokra szavazhat majd április 8-án,  ITT olvashat. Ha pedig Baranya 2. sz. választókerületének egyéni jelöltjeire kíváncsi, kattintson IDE.

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más