11.7 C
Komló
2024. május 29.
spot_img
KezdőlapHírekGaranciális javításokat végeznek a Petőfi téren, ami az Önkormányzatnak nem jelent plusz...

Garanciális javításokat végeznek a Petőfi téren, ami az Önkormányzatnak nem jelent plusz költséget

Komló – Tegnap írtuk meg, hogy jelenleg is dolgoznak a mindössze pár éve átadott Petőfi tér burkolatain. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ arra, hogy a jelenlegi javítások garanciálisak-e, illetve, hogy mi okozhatja a folyamatos problémákat.

Tegnapi cikkünk után egy nappal viszont megérkezett Polics József polgármester válasza:

A Petőfi tér és környezetének rehabilitációja című pályázathoz kapcsolódó kivitelezői szerződések alapján a nyertes vállalkozók öt éves garanciális időszakot vállaltak, amely alapján minden évben megtörténik a garanciális bejárás és az ahhoz kapcsolódó, a műszaki ellenőr által előírt javítás. Tekintettel arra, hogy garanciális jellegű meghibásodásokról van szó, így ezen munkálatok elvégzése önkormányzatunk számára eddig nem jelentenek többletköltséget.

A tér feltáró útjához kapcsolódó sorozatos hibaelhárítás abból adódik, hogy annak ellenére, hogy a megvalósítás során igyekeztünk a lehető legkörültekintőbben eljárni és a hatóságokkal több körben is leegyeztettük a térre való behajtás közlekedési táblákkal való korlátozását, sajnálatos módon a mindennapos használat során ezt a gépjárművel és tehergépjárművel közlekedők figyelmen kívül hagyják. Továbbá a behajtás során sem a kijelölt felületen közlekednek vagy nem ott végzik a rakodást.

Így az eredetileg főként a gyalogos közlekedésre és a biztonságos közösségi területre tervezett tér garanciális felújítása többször is indokolttá vált.

Viszont amennyiben a használat nem a rendeltetésnek megfelelően történik, akkor már a garanciális időn belül is többletköltséget fog eredményezni az önkormányzatnaknyilatkozta a polgármester.

Vagyis a polgármester válasza alapján elképzelhető, ha továbbra is szabálytalanul használják a teret, akkor a jövőben már költséget fognak jelenteni a javítások.

/címlapkép: 7300/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más