20.7 C
Komló
2023. október 02.
KezdőlapHírekGABRIELLA kupa - ezért szeretjük

GABRIELLA kupa – ezért szeretjük

Komló – Még a TrollFoci csapata is ellátogatott Komlóra, a IV. GABRIELLA Kupára. Vajon mi a siker titka, ami minden évben egyre több résztvevőt vonz? A helyszínen kerestük rá a választ. 

Idén negyedik alkalommal találkozott a város a sportcsarnokban. Rég nem látott barátok, ritkán látott ismerősök futnak ilyenkor össze a kupa apropóján. A hangulat emiatt már alapból emelkedett volt, de a futball színvonalára sem lehetett panasz.

Már az első napon akadtak parázs mérkőzések, de fokozatosan – ahogy estek ki a csapatok és lett egyre nagyobb a tét – nőtt a feszültség. Hiába a barátságos mérkőzések, a győztesnek járó serleget minden csapat meg akarta szerezni, és ez látszott is az összecsapások hangulatán is. 

Hamar kiderült: ha itt félvállról veszitek a focit és csak sörözni mentek le, nagyon hamar kiestek. Attól függetlenül, hogy tényleg a részvétel számított elsősorban, azért magát a futballt is nagyon komolyan vették a csapatok.

Ebben az évben megtört a Sugar Cafe eddigi veretlen szériája, és elsőként egy új díj is kiosztásra került: az idei évben tragikus hirtelenséggel elhunyt Terkovics Ferenc emlékére.

A Terkovics Ferenc emlékdíjnál nincs konkrétan megszabva, hogy miért ítélhetik oda. Megkaphatja valaki fair play-ért, de akár egy bravúros gólért is odaítélhetik. Idén elsőként egy fiatal komlói tehetség, Schuszter Ronald vehette át az elismerést kiemelkedő teljesítményéért, amelyet az Art-Innova csapatában nyújtott.

Terkovics Ferenc a KBSK hivatalos speakere, a szervezők barátja volt. Ismert és közkedvelt személy volt a helyi sportkedvelők körében és Komlón is.

A kétnapos kupa eredményei a következőképpen alakultak:

1. Enjoy

2. Sugar Cafe

3. Keretbe SE – R-Bus

4. Art-Innova

Legjobb kapus: Tasselmájer Adrián (Sugar Cafe)

Legjobb hátvéd: Tóth Adrián (Keretbe SE- R-Bus)

Legjobb játékos: Hock Attila (Enjoy)

Gólkirály: Zamostny Balázs (Keretbe SE – R-Bus)

Terkovics Ferenc emlékdíj: Schuszter Ronald (Art-Innova)

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más