6.7 C
Komló
2023. április 02.
KezdőlapHírekFerenczy Tamás szerint felháborító az új kata-törvény

Ferenczy Tamás szerint felháborító az új kata-törvény

Komló – Ferenczy Tamást a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komlói elnökét kérdeztük a kedden elfogadott kata-törvény módosítással kapcsolatban.

Hétfőn nyújtotta be a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló törvényjavaslatot Varga Mihály pénzügyminiszter. Az Országgyűlés viharos gyorsasággal kedden elfogadta a módosítást, melynek értelmében szeptember elsejétől csak magánszemélyekétől lehet bevétele annak, aki ezt az adónemet választja. A törvény elfogadása óta Budapesten és vidéki nagyvárosokban is tüntetések kezdődtek.

Ferenczy Tamás a Baranyai Iparkamara komlói elnöke szerint felháborító a kedden elfogadott törvény. 

A törvényhozók ma, nem tisztelik azokat, akiknek a törvényeket alkotják. Az egyeztetések ilyen színtű hiánya, ennél a kormánynál nem ismeretlen, de mégis megrázó élmény volt ezzel újra szembesülni – nyilatkozta.

A Budapesti Iparkamara hat pontos módosítási javaslatcsomagja szerinte már jó alapja lehet egy törvényalkotó egyeztetési sorozatnak, de álláspontja szerint hasonló kritika nem várható el a baranyai szervezettől.

A megyei kamaráktól nagyon ne várjon senki hasonló reakciót, mint amit a budapesti kamara tett. Ezekben a kamarai testületekben nagy többségében tisztességes becsületes vállalkozók vannak, akik a saját vállalkozásukban dolgozókért is felelősséget éreznek, ezért amennyire csak lehet, kerülik a nyílt vitát a hatalommal – mondta a kamara komlói elnöke.

Arról, hogy Komlón hány kisvállalkozót érint a kata módosítása nincs információja Ferencynek.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más