6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekFeljelentést tesznek a sásdi uszoda miatt

Feljelentést tesznek a sásdi uszoda miatt

Sásd – Felgyorsultak az események a sásdi tanuszoda kapcsán. Az Együtt alelnöke ugyanis feljelentést tesz.

A Magyar Narancs még csak tegnap számolt be arról, hogy a sásdi tanuszoda energetikai korszerűsítésére úgy nyert a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Korlátolt Felelősségű Társaság 100 millió forintot pályázaton, hogy az épület még el sem készült – jelenleg az alapozás zajlik.

Ma viszont már feljelentést is tettek az ügyben. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke úgy látja, világosan látszik, hogy ebben az ügyben is visszaélés történik az európai adófizetők pénzével, és hogy az Orbán-kormány saját pályázati szabályait szegte meg. A politikus közleményében idézi az eredeti KEHOP kiírást, amely szerint: “Támogatás csak olyan beruházás finanszírozásához nyújtható, amelynek célja meglévő állapot hatékonyabb energiafelhasználását eredményező korszerűsítés. Új építés, bővítés ebben a konstrukcióban nem finanszírozható.”

Fotó: K. E. – zajlanak a munkálatok Sásdon

– Ez az uszoda azonban új, és szemmel láthatóan nem is készült még el – hangsúlyozza Berkecz – így nem lehetett volna a korszerűsítésére pályázni. Ezt a gyakorlatot egyébként az unió sem engedélyezi – teszi hozzá.
Az Együtt alelnöke ezért március 8-án az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul, továbbá a hazai hatóságoknál is feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, és hivatali visszaélés gyanúja miatt.

Forrás: magyarnarancs.hu

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más