26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekÉpül a kerítés a határon - mármint a sínek határán

Épül a kerítés a határon – mármint a sínek határán

Komló – Február közepén írta meg a bama.hu, hogy egy komlói olvasó arra panaszkodott, majdnem elütött valakit a vonat a belvárosi vasúti átjárónál. Szerinte kerítés építésére lenne szükség ahhoz, hogy az emberek ne léphessenek rá figyelmetlenül a sínekre.

Akkor Polics József polgármester többek között azt nyilatkozta, hogy „Ha korlátot építene a vasúttársaság, nyilván az se lenne akadály annak, aki nem akar az átjáróig elsétálni.”

Nos, úgy tűnik, a MÁV mégis úgy döntött, megpróbálja kivédeni a baleseteket, és elkezdte építeni a kerítést a vasúti sín mellett. Legalábbis, a látvány erre utal.

Íme:

Fotók: S. Bence

Hivatalosan az önkormányzat és a MÁV sem adott még ki tájékoztatást, de ami késik, valószínűleg nem múlik.


Update:

Felkerestük az illetékes MÁV Zrt., mondják el, miért döntöttek a kerítésépítés mellett, illetve, mennyi pénzbe kerül ez a társaságnak.

Ezt a választ kaptuk:

„A komlói vasútállomás területén lévő fény- és félsorompóval biztosított vasúti átjáróban a gyalogos átjáró forgalmát ún. labirintkorlát biztosítja. A kerítést annak érdekében állítják föl, hogy megakadályozzák a korlát megkerülését. A labirintkorlát arra készteti az átkelőt, hogy benne sétálva jobbra és balra is elnézzen és meggyőződjön, hogy nem közeledik vonat. A tapasztalatok szerint a gyalogosok kényelmi okból a kiépített labirintkorlát mellett elsétálnak, ezzel viszont saját magukat sodorhatják balesetveszélyes helyzetbe, ugyanis kiemelt kockázatnak vannak kitéve azok a gondatlan kerékpárosok és gyalogosok, akik anélkül haladnak át a kereszteződéseken, hogy körülnéznének.

A komlói átjáróban ritkán történt baleset. Legutóbb, 2014. február 4-én egy állomásról kijáró vonat sodort el egy 10 éves fiút, aki a jól működő fény- és félsorompó tilos jelzése ellenére, megállás és körültekintés nélkül lépett a vonat oldalának.”

Hát így…

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más