19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekEsélyegyenlőségi napot tartanak az "501-ben"

Esélyegyenlőségi napot tartanak az „501-ben”

Esélyegyenlőség. Egy szó, amely számos dolgot foglal magában egyszerre, és amelyre időben meg kell tanítani a gyerekeket, hogy elfogadóbbak, toleránsabbak legyenek azokkal az embertársaikkal, akik valamiért hátrányban vannak  pl.: fogyatékkal élők. Iskolák, civil szervezetek különböző programokkal hívják fel a figyelmet, milyen nehéz nekik a beilleszkedni a társadalomba, és mit kell tennünk annak érdekében, hogy ez megváltozzon. 

Március 11-én (hétfőn) 8-12 óráig nagyszabású esélyegyenlőségi napot szerveznek három iskola részvételével: a Vájáriskola utcai  – volt 501 – , Alkotmány utcai  – volt Kazinczy – valamint a Gagarin Általános Iskola diákjai is részt vesznek a programokon.

A játékos vetélkedőkön, előadásokon, interaktív bemutatókon keresztül a tanulók megismerkedhetnek az esélyegyenlőségi szempontból hátrányos helyzetű társadalmi csoportok (nők, roma kisebbség, látás- vagy mozgásfogyatékkal élők, sajátos nevelési igényűek, stb.) napi életével, problémáival, az érzékenyítő foglalkozásokon keresztül megtapasztalhatják a fogyatékkal élők világát. Ezen keresztül elfogadóbbá, nyitottabbá válhatnak, fogékonyabbá a mások megértésére.

A tervezett programokból:

roma identitás – kerekes székes élet – vakok és vakvezető kutyák – pályaorientáció sajátos nevelési igényűeknek – roma elfogadás – hátrányos helyzetű csoportokkal szembeni internetes zaklatás – az érzelmi intelligencia fejlesztése – szenvedélybetegségekről sajátos nevelési igényűeknek – beszélgetés a
hajléktalanságról – szórakozóhelyi veszélyek – MÁST JÁTSZÓ – a vakok világának megismerése – mozgáskorlátozott kosárlabda stb.

Korlátozott számban még fogadnak egyes programokra külső érdeklődőket, előzetes bejelentkezés alapján. Érdeklődni Széplábi Andrásnál, privát üzenetben, vagy a 72 / 483-190-es telefonszámon.

A programban résztvevő szervezetek

Kerek Világ Alapítvány
a Baranya Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház előadói
SPECIÁL PÉCS
UCCU Egyesület
A PTE-PEAC Mozgáskorlátozott Kosárlabdacsapata
Komlói Rendőrkapitányság – Vojnics Tímea
Indít Közalapítvány
Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMASZ Alapítvány
EGYENLÍTŐ ALAPÍTVÁNY – Bulisegély
Komló Térségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más