19.7 C
Komló
2024. június 16.
spot_img
KezdőlapHírekEljárást indított a pécsi önkormányzattal szemben az EBH

Eljárást indított a pécsi önkormányzattal szemben az EBH

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) eljárást indított a pécsi önkormányzattal szemben, a Pécsi Stop hírportál kezdeményezésére. A portált a TASZ ügyvédje képviseli.

Az ok az, hogy míg a baráti médiumok, mint az önkormányzati Pécs Ma vagy a KESMÁ-ba olvadt BAMA gond nélkül tudósíthatnak az önkormányzat sajtóeseményeiről, addig nekik legtöbbször meghívót sem küldenek, de ha más úton sikerül is tudomást szerezniük egy-egy rendezvényről belépésre feljogosító meghívót továbbra sem tudnak felmutatni.

Ahogy a TASZ fogalmaz:
Az egyenlőtlen bánásmód miatt a PécsiStop más médiaszolgáltatókhoz képest komoly hátrányba kerül a helyi hírversenyben. Számos alkalommal csak mások híradását követően, jelentős időbeli késéssel tud beszámolni helyi közügyekről, ráadásul a közérdekű információk jelentős részét csak szűrőn (más médiaszolgáltatók szöveges vagy képi tudósításán) keresztül éri el. Így nem teheti fel a saját kérdéseit, nem tudja elkészíteni saját fotóit, vagyis nem tudja megmutatni saját szemszögéből az eseményeket. Ez súlyosan korlátozza a sajtószabadságot, hiszen ennek a jognak a lényegéhez tartozik, hogy egy médium a saját eszközeivel, a saját szerkesztési elvei alapján hozzon létre médiatartalmat.

A Pécsi Stop szerint: azért diszkriminálja őt a polgármesteri hivatal, mert kritikusan viszonyul a városvezetők döntéseihez: az önkormányzat működésének nemcsak fényes oldalát mutatja meg, hanem kifejezetten törekszik arra, hogy leleplezze és közérthetően kommunikálja a helyi hatalomgyakorlás visszásságait, ezzel segítve a közhatalmi döntések feletti társadalmi kontroll megvalósulását.

/címlapkép: Györkő Zsombor /kepguru.hu/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más