Hírek

Élelmiszerbank: súlyos szerződésszegést követett el a Fekete Láng

Komló – Felmondta a komlói Fekete Láng Egyesülettel kötött megállapodást a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, miután kiderült, hogy az adományokat kampánycélra használhatták fel. Az üzletláncok által felajánlott élelmiszereket a jövőben más osztja majd a városában.

Az Átlátszó.hu november elején számolt be arról, hogy élelmiszer-kereskedő cégek által felajánlott adományokkal gyakorolhattak nyomást a szavazókra Kenderföldön. A Lungo Drom és a Fidesz jelöltje egy helyi civil szervezet, a Fekete Láng Egyesület vezetőjeként hónapokon át osztogatta a csomagokat a rászorulóknak úgy, hogy közben a két politikai szervezet önkormányzati képviselőjelöltjeként kampányolt.

Mivel az Élelmiszerbank szigorúan politikamentes szervezet, a megismételt szavazás miatt felfüggesztette az adományok szállítását, és vizsgálatot indított.

A vizsgálat vége pedig az lett, hogy az Élelmiszerbank kizárta a Fekete Lángot az osztásból.

A hírt kedd este jelentette be a Fekete Láng Egyesület a szervezet Facebook oldalán. A kiírás szerint az Élelmiszerbank kilenc éves együttműködés után felmondta a velük kötött megállapodást az élelmiszerek osztásáról “a sok negatív sajtóvisszhang és a valótlan rágalmak sorozata miatt, mely őket is érte.”

Az Átlátszó felkereste az Élelmiszerbankot, hogy megtudja, mi áll a döntés hátterében.

Cseh Balázs a portálnak cáfolta a Fekete Láng kiírását. A szervezet elnöke rámutatott, nem az Átlátszó cikke volt az egyetlen információforrásuk az ügyben, az adományok politikai célú felhasználása több forrásból is megerősítésre került. Ez súlyos szerződésszegésnek minősül, mivel az Élelmiszerbank egyik fő alapelve a politikai függetlenség, így minden ilyen jellegű dologtól a leghatározottabb módon igyekszünk elhatárolódni – akármelyik politikai párt vagy oldal érintett az ügyben – hangsúlyozta Cseh Balázs.

Hozzátette, jövő hét elején kezdik meg a tárgyalásokat arról, ki vegye át az adományosztást Komlón, és természetesen azon lesznek, hogy az osztás mielőbb újra tudjon indulni.

A teljes cikk az Átlátszó.hu oldalon olvasható.

 

Elutasítják a vádakat

A Fekete Láng Egyesület egyébként nemcsak az Átlátszót, de a 7300.hu-t és a Komló Összeköt Egyesületet is felelősnek tartja a történtekért.

Mint írják: “Kijelenthetjük, hogy ez a komlói politikai ellenzének köszönhető, hiszen teljesen vállvetve bele vetette magát hogy minket elkaszáljanak, hogy megnyerjék a városvezetést, és kenderföldet is. Bátran mondhatjuk, hogy a Napi Komló, és az Átlátszó hírportál, és Komló Összeköt Egyesület megtette a kellőhatást.”

Ferenczy Tamás még tegnap este reagált az írásra a Facebookon, ahol leszögezte,  a Komló Összeköt Egyesület nevében a lehető leghatározottabban visszautasítja a Fekete Láng primitív vádaskodását. A felelősség csak és kizárólag őket terheli – mutatott rá.

Ferenczy egyúttal hangsúlyozta, mindent meg fognak tenni azért, hogy a felfüggesztett támogatás a lehető leghamarabb újból a rászorulókhoz juthasson.

“Ezentúl a rászorulók érdekeinek megfelelően politikától függetlenül, befolyásolás és megfélemlítés nélkül történhet csak az adományosztás!” – fogalmazott az ellenzéki összefogás vezetője.

 

 

 

Szólj hozzá!

Hirdetés