kedd, május 17, 2022
KezdőlapHírekDecembertől két kivétellel nem állnak meg az intercityk Sásdon

Decembertől két kivétellel nem állnak meg az intercityk Sásdon

Komló-Sásd – Részben megerősítést nyert a korábbi feltételezés mely szerint a jövőben a Pécs-Budapest között közlekedő IC-k nem állnak meg Sásdon, de lesz két kivétel.

December 15-én vasárnap lép életbe a MÁV új 2019/2020-as menetrendje, melyben Sásd és Pincehely már nem szerepel a Budapest és Pécs között közlekedő intercityk megállóhelyeként. A vonatok ezentúl csak Sárbogárdon, Dombóváron, és Szentlőrincen állnak majd meg. A megállási rend módosításától 8-13 perces menetidőcsökkenést vár a vállalat.

A MÁV indoklása szerint a változtatáskor figyelembe vették a értékesítési és utasforgalmi adatokat, melyek szerint a kihagyott megállókban alacsonyabb volt a le- és felszálló utasforgalom.

A Komlóról induló vonatok december 15-től Dombóvárig közlekednek majd.

forrás: mavcsoport.hu

Sásdot menetrendváltástól a kétóránként közlekedő személyvonatok szolgálják ki, illetve lesz két kivétel az intercityk között is melyek megállnak a városban. A reggel Budapest felé, és a késő este Pécs felé közlekedő ütemes InterCity, valamint a Tubes InterCity vonat is meg fog állni az állomáson.

Más változások is várhatóak decembertől:

  • A Keleti pályaudvari indulás és érkezés nem változik, de Pécsről később, páratlan óra 27 perckor indulnak és korábban, páros óra 32 perckor érkeznek.
  • A kétóránkénti ütemes vonatokon felül reggel Budapest felé, illetve délután Pécs felé további egy vonatpár közlekedik (Tubes IC), Budapest és Dombóvár között a Somogy InterCity-vel egyesítve. Ez a vonatpár megáll Pincehelyen és Sásdon is, első osztályú kocsit nem továbbít.
  • Pincehelyre az S40-es személyvonatokkal, illetve napi 3 pár kaposvári InterCity vonattal lehetséges az eljutás.

/címlapkép: MÁV/

További cikkeink

Minden más

Random