6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekCivilek tisztították meg Gesztenyést, de nem szeretnének itt megállni

Civilek tisztították meg Gesztenyést, de nem szeretnének itt megállni

Komló – Egy tucat lelkes civil tisztította meg lakókörnyezetét Gesztenyésben – a szemétszedő akció után pedig még nyársaltak is egyet.

Ékes példája a civil közösségépítésnek a tegnapi Gesztenyési szemétszedő akció és jól mutatja, hogy bárki tehet a lakókörnyezete, élete jobbátételéért, illetve hogy érdemes tennünk, kiállnunk számunkra fontos dolgokért.

Az esemény életrehívjótát, Szabó Dominikot például zavarta a rengeteg szemét, amit az erdőben sétálva látott nap mint nap. Próbálta ugyan összeszedni a hulladékot, de miután látta, hogy egyedül nem tudja megtisztítani a környéket, úgy döntött, készít egy eseményt Facebookon, ahol társakat toboroz akciójához.

Az eseményre végül a vártnál többen, tizenketten mentek el, így röpke másfél óra alatt végeztek is az erdősáv kitisztításával. Sőt, a végén még egy jó hangulatú nyársalás is belefért a programba. Mindezt egymásnak ismeretlen emberek tették egy jó ügy érdekében.

Az összegyűlt zsákok.

A takarítás pedig folytatódik: immáron egy csoportot is létrehoztak Erdőjáró Szemétszedők néven, amelyhez bárki csatlakozhat, és ahol a további szemétszedő akciókat tervezhetik meg a tagok.

Dominik célja, hogy a kezdeményezését kiterjessze  az egész városra. Szeretné, ha a folyamat nem állna meg, és minél többen tennének rendet egyre több városrészben, közeli erdőben.

Reméljük, hogy a jövőben sok hasonló alulról szerveződő, pozitív kezdeményezésről számolhatunk majd be, hiszen nagy szükség lenne rájuk.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más