19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapHírekBűnmegelőzési napot tartott diákoknak a Komlói Rendőrkapitányság

Bűnmegelőzési napot tartott diákoknak a Komlói Rendőrkapitányság

Komló – A Komlói Rendőrkapitányság június 15-én a Komlói Színház és Hangversenyteremben „Vigyázz magadra” címmel tanévzáró kistérségi bűnmegelőzési napot tartott 14 és 18 év közötti diákok számára.

A program fő célja az volt, hogy a közelgő nyári szünidő adta szabadságot a gyerekek a lehető legnagyobb biztonságban tudják eltölteni. A rendezvényen résztvevők tájékoztatást kaptak a szakemberektől azon veszélyek elkerüléséről és kezeléséről, amelyek őket érhetik, illetve felvilágosítást kaptak az egyes helyzetekben rejlő kockázatokról, a gondatlan viselkedés következményeiről, és ezek megelőzésének lehetőségeiről is.

A diákok bűn- és baleset-megelőzés, fizikai és mentális egészségnevelés, és tűzbiztonság témakörökben hallhattak előadásokat, amely során szó esett a bűnelkövetővé, illetve az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről, a fizikai és mentális egészség károsodásáról, valamint a tűzveszély és katasztrófahelyzet okozásáról is.

A rendezvény végén a rendőrök a tanulók figyelmét az előrelátó gondolkodás szükségességére, a személyes felelősségvállalásra, és a megelőzés fontosságára is felhívták.

/forrás, címlapkép: Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más