26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekBrad Pitt-tel forgatott, Pamela Andersontól puszit kapott a komlói színész - Interjú!

Brad Pitt-tel forgatott, Pamela Andersontól puszit kapott a komlói színész – Interjú!

Komló – Május 26-n debütál a Netflix új háborús filmje, a War Machine. Ami számunkra külön érdekessé teszi, hogy a filmben szerepet kapott a komlói származású Tóth Teleky Dániel is, aki egy tengerészgyalogost alakít!

Dani 1994-ben született Siklóson, hároméves kora óta él külföldön, de szülei komlóiak, így ő is városunkat tekinti otthonának. Más kérdés, hogy munkái miatt keveset tartózkodik itthon. Most viszont éppen hazalátogatott, ennek apropóján kaptuk el egy beszélgetésre. Megkértük, hogy meséljen egy kicsit a forgatásról, milyen testközelből látni, részt venni egy ilyen produkcióban.

Hogyan kerültél kapcsolatba a filmezéssel?

–    Gyerekkori álmom volt a filmezés. Kisebb reklámfilmekben sikerült kapnom szerepeket, eljártam tanárhoz, színészettel kapcsolatos nyári táborokba. Különösebben nagyon nem tettem a dologért, de mindig próbáltam úgy szervezni az életemet, hogy kapcsolatban legyek ezzel a világgal.

Hogyan sikerült a reklámfilmek után bekerülnöd egy ilyen nagyobb produkcióba?

–    A reklámos munkák által sikerült egy kis ismertségre szert tennem, illetve a castingokon nagyrészt mindig ugyanazok az emberek válogattak, és az idők során kialakult köztünk egy jó viszony, úgyhogy a filmmel kapcsolatban már ők kerestek meg engem.

–    Egyik nap felhívtak, hogy lenne-e kedvem bemenni egy válogatásra, ami kicsit nagyobb szabású. Kétszáz kilómétert kellett utazni a castingra, de belementem, viszont, csak amikor már ott voltam, tudtam meg, hogy az új Star Trek filmhez (Star Trek Beyond, Mindenen túl) keresnek szereplőket. Végül is beválogattak, egy kisebb szerepre. Amúgy egy alien-t játszottam, akit a film első három másodpercében szétlőnek. (Nevet)

–    Ez abból a szempontból viszont nagyon jó volt, hogy láthattam, hogy milyen egy 150 millió dolláros forgatás. Ez volt az első ilyen élményem, ami egy nagy Hollywood-i forgatás volt, persze fülig ért a szám végig. Kicsit azért el voltam veszve a tömegben, de nagyon élveztem az egészet.

Na de, hogyan jött a War Machine-os szerep?

–    Az előbb említett Star Trek film volt ennek az előzménye, egy hétre rá miután leforgattuk a jelenetemet Dubai-ban keresett meg ugyanaz a casting ügynökség, hogy lenne-e kedvem egy másik produkcióban is részt venni.

–    Természetesen igent mondtam, végigcsináltam a válogatást, volt ruhapróba is. Már kezdetben komolynak tűnt az egész. Másnap hívott is a rendező, hogy szeretnének találkozni velem személyesen is, megismerhetném a csapatot, illetve forgatókönyvet is elolvashatnám.

–    Vissza is mentem másnap, és az volt a legérdekesebb, hogy beléptem egy szobába ahol három ember ült: a rendező és két producer, akiből az egyik maga Brad Pitt volt.

–    Úgyhogy az elég durva volt, hogy bemész, bemutatkozol, aztán kezet fogsz Brad Pittel is.

–    Először nem is tudtam, hogy hogy sikerült a személyes találkozó, mert végig mosolyogtam az egészet. (Nevet)

–    De végül is felvettek.

Hogyan zajlott a forgatás?

–    Ezt az elején én nem tudtam, de mielőtt elkezdtünk forgatni, kaptunk egy hónap amerikai tengerészgyalogos alapkiképzést. Nagyon komolyan vették magát a kiképzést is. Úgy nézett ki egy napom, hogy reggel 3-kor keltem, és este 9-10 körül értem haza. Mindenféle fegyverrel megtanultunk lőni, gránátokat dobáltunk, és megtanították a taktikai dolgokat is. Például, hogy hogyan kell rajtaütni egy épületen, mikre kell figyelni, tényleg komoly volt az egész. Ráadásul mindezt persze teljes menetfelszerelésben a szaharai napon.

–    Ez amúgy nem csak amiatt volt szempont, hogy tudjuk megfelelően használni az eszközöket, illetve hitelesen „katonaként” reagálni az adott szituációkban, hanem pusztán azért is, hogy úgy nézzünk ki,mint akik már egy ideje háborúznak. Szóval ameddigre odakerültünk, hogy rögzítsük a jeleneteket, már mindenkit annyira lestrapáltak, hogy valóban úgy festettünk, mint akik már hónapok óta az amerikai haditengerészetnél szolgálnak.

Gondolom akkor a kiképzés után egyből kezdődtek is a felvételek.

–    Igen, miután ez véget ért, rögtön átköltöztünk egy szállodába Ras Al Khaima-ba, és kezdődött is a forgatás. Elég nehéz volt, mivel a kiképzés miatt már alapból fáradtak voltunk, és egy-egy nap átlagosan 10-12 órát dolgoztunk, de nagyon tetszett. Körülbelül 300 emberből állt a stáb, és mienk volt az egész szálloda. Olyan volt az egész, mint egy nagy család, szóval bármerre mentél, vagy egy hangtechnikus jött szembe, vagy egy színész, és mindenki ismert mindenkit. Nagyon jó kapcsolat volt a stábtagok között, mindenki kedves, segítőkész volt.

–    Úgy nézett ki egy napunk, hogy reggel 5-kor smink (ez nagyjából egy órát vett igénybe), aztán 7-től forgatás estig. Nagyon sokan voltunk, és kívülről nézve kicsit káosznak tűnhet az egész, de mindenki profi volt és tudta, hogy mi a dolga.

Volt közös jeleneted Brad Pittel?

–    Persze, volt több közös jelenetünk is, de ezeket még nem részletezhetem, hiszen a film még meg sem jelent. De majd úgy is meglátjátok.

Jó fej volt?

–    Egy nagyon-nagyon visszahúzódó, de kedves embernek ismertem meg. Annyira nem volt barátkozós, de bárki, ha megszólította kedvesen válaszolt, oda lehetett menni hozzá beszélgetni.

–    De például William Poulter-el (Család üzelmek, A visszatérő) nagyon jóban lettem. Ő egy osztagvezetőt alakított.

Te kit alakítottál?

–    Egy közlegényt játszottam, Privet King volt a szerepem neve, de a kiképzés alatt mondták az igazi katonák, hogy náluk az a szokás, hogy az osztagban mindenki kap egy becenevet, amit más ad neki. Így lettem végül Sleepy, mivel én mindenhol el tudtam aludni, egyszer úgy is, hogy közben forgott a kamera. (Nevet)

–    A vicces pedig az, hogy a filmben is ezt a nevet használják rám, pedig ugye a forgatókönyvben nem szerepelt.

Mi tetszett a legjobban, ha ki tudsz emelni bármit?

–    Nehéz lenne bármit kiemelni, mivel az egész forgatás nagyon tettszett, de ha meg kéne említenem egy dolgot, akkor talán az lenne az, hogy világsztárokkal dolgozhattam partnerként.

Ha jól tudom, éltél Los Angeles-ben is egy ideig. Mit csináltál kint?

–    Igen, éltem kint egy évet, most januárban érkeztem haza. Tapasztalatot gyűjteni és tanulni mentem ki.

–    Barbara Bain-nél tanultam színjátszást, aki amúgy egy tüneményes asszony. Ő az egyetlen női színész, aki három egymást követő évben nyert Emmy díjat. Csillagot is kapott a Walk of Fame-en. Szóval nagy szónak tartom, hogy tanulhattam nála. Vele amúgy azóta is jó kapcsolatban vagyok, mentoromnak tekintem.

Találkoztál esetleg még más világsztárokkal is?

–    Igen, Sean Penn fiával nagyon jóban lettem a War Machine forgatásán, ő is egy közkatonát játszott, mint én. Vele azóta is minden nap tartom a kapcsolatot.

–    Elhívott Los Angeles-be szilveszterezni, így velük buliztam újévkor. A party teljesen privát volt, kibéreltek egy klubbot, bemutatott az apjának, illetve még itt találkoztam pár hírességgel.

–    Pamela Anderson-tól még egy puszit is kaptam, de beszéltem pár szót Lars Ulrich-al a Metalica dobosával, és az Így jártam anyátokkal Marshall-jával, Jason Segel-el is összefutottam ezen a bulin. Szóval jó volt.

Mik a jövőbeli terveid, hogyan tovább?

–    Mindenképpen szeretném folytatni a színészkedést, külföldön is, de jelenleg Magyarországon is keresem a lehetőségeket. Szívesen forgatnék itthon is. Emellett egy barátommal alapítottunk egy produkciós céget 2b productions néven. Több országban van irodánk, Budapesten, Londonban, Dubaiban és Los Angelesben egyaránt. Elsősorban reklámok, promóciós videók készítésével foglalkozunk, de a fő cél a filmgyártás.

Köszönjük a beszélgetést!

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más