6.7 C
Komló
2024. március 05.
KezdőlapHírekHáromszáz forint jár minden egyes vizsgálatért

Háromszáz forint jár minden egyes vizsgálatért

Komló – Már nagyjából minden platformon reklámozza a város a Richter egészségnapot. De hogy az miről is szól pontosan?

A Richter Gedeon Nyrt. 2 millió forint alapadományt ajánl fel a Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ számára, a tüdőszűrő berendezés felújítására.

Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

Tehát: minél több komlói és Komló környéki megy el a rendezvényre, és vesz részt szűréseken, annál több pénzt kap a szanatórium a tüdőszűrő berendezés felújítására.

Na de miért kell egyáltalán felújítani?

Érdeklődtünk az önkormányzaton, hogy bár a cél nemes, mégis miért van szükség a felújításra?

Azt a választ kaptuk, hogy a röntgen készülék már 10 éves és elhasználódott. A felajánlott adomány azonban nem lenne elég a felújításhoz, ezért mindenképp fontos lenne, hogy minél többen elmenjenek május 27-n reggel 9 árától este 17 óráig a szűrővizsgálatokra.

Miért nem saját forrásból?

Ha régi és elhasználódott, miért nem újítják fel saját forrásból vagy pályázati pénzből? – tettük fel a kérdést a kórház/városvezetésnek.

Erre ugyan pontos választ nem kaptunk, de azt azért hangsúlyozták, hogy „az intézmény pénzügyi lehetőségei még soha nem voltak ilyen rendben mint jelenleg”, és az utóbbi időben adott volt a lehetőség, hogy a kórház műszerparkját folyamatosan fejlesszék.

Emellett: „a kormány minden segítséget megad az egészségügyi intézmények számára, emellett a kórházi alapítványok szívesen fogadnak adományokat, melyet a társadalmi szerepvállalás jegyében ajánlanak fel számára.”

Mi ebből azt szűrtük le, hogy bár van pénz az eszközbeszerzésre, ha más adja a berendezéseket, úgy még jobb. Addig sem kell rá költeni. (És lehet másra szórni a pénzt. – a szerk.) 

Szűrések, beszélgetések, zenei programok 

A Richter Egészségváros komlói programja ITT található.  A rendezvényen szív- és érrendszeri szűrések, csontritkulással, prosztata-megbetegedésekkel, asztmával és cukorbetegséggel kapcsolatos vizsgálatok érhetők el teljesen ingyen.
A kísérőprogramok házigazdája az ismert rádiós műsorvezető, Rákóczi Ferenc lesz. Az egészségmegőrzésről szóló előadásokat és beszélgetéseket Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata és Krizsó Szilvia koordinálja majd. Az egész napos program része lesz Wolf Kati koncertje és más zenés-táncos színpadi programok, közös torna és egészségügyi tanácsadások is.

 

 

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más