6.7 C
Komló
2024. február 21.
KezdőlapHírekA Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz a komlói hűtlen kezelés ügyében

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz a komlói hűtlen kezelés ügyében

Komló-Pécs Ahogy arról a Magyar Narancs Online beszámolt, a komlói önkormányzat 10 millió forintot fizet ki egy helyi vállalkozónak olyan bányászati tárgyakért, amelyek tulajdonjoga és értéke is vitatott. 

A tárgyakat először 2009-ben állították ki egy bányászati emlékparkban, majd 2014-ben a József Attila Könyvtár és Muzeális Gyűjtemény udvarában. A vállalkozó mindkét alkalommal ingyen „adta oda” a tárgyakat, igaz, utóbb már csak kölcsönbe 2024-ig.

Tavaly novemberben azonban levélben fordult a városvezetéshez, hogy felajánlja megvételre a bányászati ereklyéket 10 millió forintért. Ezt a fideszes képviselő-testület azonnal el is fogadta, holott 2024-ig lett volna még bőven idejük eldönteni, mi legyen a tárgyak további sorsa.

Az emlékmű egy része – fotó: K. E.

Az adás-vételnek több homályos pontjai is van, többek között az, hogy hogyan építhetett olyan emlékművet az kormányzat, amelynek alkotóelemei nem voltak a tulajdonában, miért pont tízmillió forintban állapodtak meg a felek, amikor értékbecslés sem történt, vagy, hogy milyen dokumentumokkal tudja igazolni a vállalkozó a tulajdonjogot.

A Narancs cikke nyomán Tényi István feljelentést tett a Baranya Megyei Főügyészségen hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt. Az ügy – feljelentés kiegészítés után – a Szigetvári Járási Ügyészséghez került, ahol február 24-én nyomozást rendeltek el jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés büntette miatt. A nyomozás teljesítésével a Komlói Rendőrkapitányságot bízták meg. A Komlói Rendőrkapitányság elfogultságot jelentett be.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság épülete Pécsett – fotó: Horváth Zsombor

Érdeklődésünkre ma a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon elmondták, a nyomozást a Főkapitányság folytatja le. A nyomozás fokozott ügyészi felügyelet alatt áll.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más