30.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapHírekAz unió menti meg a Kossuth fürdőt (is)

Az unió menti meg a Kossuth fürdőt (is)

Komló – Újabb szép summát kap Komló az Európai Uniótól: ezúttal 300 millió forintot költhet a város volt bányaépület hasznosítására egy barnamezős projekt keretén belül.

Bár hivatalos közlemény még nem érkezett a Városházáról, tegnap felröppent a hír, hogy az Altáró utcai volt Kossuth fürdő felújítására több százmillió forintot nyert az önkormányzat.

A palyazatok.gov.hu-n talált adatok szerint a 300 millió forintból a Komló Altáró út 2. sz. (hrsz: 2413/11) alatti épület energiahatékonyságát elősegítő munkálatokat (pl. hőszigetelés stb.) végeznek majd, de vizesblokk és villamoshálózat kiépítése, valamint akadálymentesítés is szerepel a tervben.

 

 

A bama.hu szerint a mintegy hétezer négyzetméteres épületet elsősorban raktározási célra használnák, de akár kisebb üzemek is helyet kaphatnak benne. Az intézményt a vállalkozókkal közösen hasznosítaná a város, nagyjából a terület felére már előszerződéseket is kötöttek. A beruházásnak 2020-ig kell elkészülnie.

Nem sokkal messzebb, a Juhász Gyula utca végén is fut egy hasonló projekt, annak 2019 a befejezési határideje. Ott – szintén uniós támogatásból, 600 millió forintból – egy irodaház és szabadidőpark épül.

 


 

Megjegyzés: Komló határába lassan ki lehetne tenni egy nagy uniós-projektes táblát, ugyanis a városban zajló szinte minden nagyobb horderejű beruházás (legyen szó iskola- vagy épp útépítésről, buszpályaudvarról, Petőfi térről, piacról, korszerűsítésről, és így tovább) uniós pénzből valósul meg. Így nem kellene egyesével minden építkezésnél külön feltüntetni.

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más