12.7 C
Komló
2023. március 26.
KezdőlapHírekAugusztus 5-ig rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállások bediktálására a szolgáltatók

Augusztus 5-ig rendkívüli lehetőséget biztosítanak a mérőállások bediktálására a szolgáltatók

Az energiaárak emelése miatt július 26-a és augusztus 5-e között rendkívüli mérőállás bediktálási lehetőséget biztosít az Eon.

Augusztus 1-jétől a lakossági ügyfelek mérési pontonként, azaz mérőnként a villamos energia esetében évi 2523 kWh, míg a földgáz esetében évi 1729 m3, azaz 59 132 MJ fogyasztásig vehetik igénybe a rezsicsökkentett árszabást.

Az ezen mennyiségeket meghaladó fogyasztás elszámolása a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) rendeletében meghatározott áron történik.

Azon ügyfelek is megadhatják a mérőállásukat, akiknek nem most van a diktálási időszaka, vagy az energiaszolgáltató állapítja meg a számlákban elszámolt havi részmennyiséget.

Aki nem adja meg a július végi óraállást, annak a szolgáltató becslés alapján fog számolni. A Portfolio cikke szerint ezzel egyes esetekben tízezrekkel megemelkedhet a számla.

Arra kérik a fogyasztókat, hogy pontosan diktálják be a mérőállásokat, ugyanis, ha az eddigi fogyasztástól jelentősen eltér a bediktált adat, a számlázás során felülvizsgálhatják.

Bővebb információk a szolgáltató oldalán.

/címlapkép: depositphotos.com/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img

Minden más