25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapKistérségi hírekPotyautasok a traktorban, több kilométert utaztak a barázdabillegető fiókák

Potyautasok a traktorban, több kilométert utaztak a barázdabillegető fiókák

Egy ideiglenesen nem használt traktorba költöztek be a madarak. A Magyar Madártani Egyesület számolt be a szerencsésen végződő esetről.

Az egyik Kaposvárhoz közeli községben élő gazdálkodó pár hétig nem használta a traktorát. Amikor legközelebb szüksége volt rá, egy több kilométerre lévő új helyre pöfögött vele. Csak a motor leállítása után vette észre, hogy potyautasok voltak a gépben. A traktorból már tollasodó barázdabillegető fiókák ugráltak szét, ugyanis a szülőmadarak a traktor belsejébe építették fészküket, amit ezért az indulásnál nem lehetett észrevenni.  

A fészek éppen az út végére esett szét, de így is kész csoda, hogy a hosszú, rázós úton a fiókák nem potyogtak ki a gépből, és túlélték a nem várt utazás megpróbáltatásait – írta az egyesület.

A traktorral nem szándékoztak visszamenni az eredeti telephelyre, ezért a fiókákat összegyűjtötték, és a Szigetvári Madármentő Állomásra szállították. Itt a kirepülésükig gondoskodtak róluk. A fiókákat nem rázta meg az eset, hamar elfogadták a nekik felkínált táplálékot, és mindig hangos „cincogással” jelezték, ha éhesek voltak. Elengedésük után néhány napig még a mentőállomás udvarán csipegették fel a rovarokat, aztán csendben odébb álltak.

/forrás: Magyar Madártani Egyesület/ /címlapkép: A megutaztatott barázdabillegető fiókák fotó: Bank László/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más