19.4 C
Komló
2024. június 25.
spot_img
KezdőlapHírek43 esetben vonultak a megye tűzoltói a tegnapi szélvihar miatt

43 esetben vonultak a megye tűzoltói a tegnapi szélvihar miatt

Baranya – A Baranya megyébe érkező hidegfront és viharos erejű széllökések miatt 43 beavatkozás során hárították el a veszélyt a tűzoltók – olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelem oldalán.

Tegnap a megyében egész nap megjelenő viharos erejű széllökések miatt fakidőlésekhez, magasból lógó tárgyakhoz és megrongált tetőszerkezetekhez riasztották a tűzoltókat.

Pécsett, a Király utcában egy épület tűzfalát döntötte meg a szél, a tűzoltók a téglák és a törmelék eltávolításával stabilizálták a falat, megszüntetve ezzel a veszélyt. Szintén Pécsett, a Wass Albert utcában egy három szintes családi ház lemeztetejét bontotta meg a szél, és az udvar felőli tetőszerkezetét letépte, valamint a kémény is ledőlt. A pécsi tűzoltók mentő- és drótkötelekkel erősítették meg a tetőszerkezetet megakadályozva annak további károsodását.

A Szendrey Júlia utcában a Baranya Megyei Kórház egyik épületére dőlt rá egy magas fa, amelyet a tűzoltók visszadaraboltak, megelőzve a további károkat.

Magyarszéken és Hertelend között a vihar egy nagy méretű fát a sínekre döntött, hála a gyors tűzoltói beavatkozásnak, a vasúti forgalmi menetrendben nem történt fennakadás.

Hosszúhetényben egy családi ház hullámpala tetejét emelte meg az orkán, ennek rögzítésére siettek a tűzoltók.

A tetőt megbontotta a szél. Viharkár elhárításában az ÖTE 4 fővel segítette a komlói tűzoltók munkáját.

Közzétette: Hosszúhetényi Önkéntes Tűzoltó Egyesület – 2021. február 11., csütörtök

A Siklósi Piac és Vásárcsarnok mögötti parkolót kellett kiüríteni a viharban leszakadt, magasban lógó ágak miatt, hogy ne károsodjanak a gépjárművek. A siklósi tűzoltó egység távolította el a veszélyes ágakat.

A viharos erejű széllökések bár 43 esetben okozták a megyében a tűzoltói egységek beavatkozását, azonban személyi sérülést nem történt.

/forrás, címlapkép: Baranya Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság/

- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más