Hírek

Nem mérgezés okozta a mohácsi rendőrkutyák halálát

Mohács – A korábbi hírekkel ellentétben nem mérgezés okozta a három Mohácson elpusztult rendőrkutya halálát.

A szeptember elején történt eset kapcsán megjelent első sajtóhírek még mérgezésről szóltak. A Blikk információi szerint a kutyák gazdájának a rendőrségen egy irodában volt dolga ezért a kocsiban hagyta az állatokat. Az akkori beszámolók még arról szóltak, hogy az autó ajtóit és a csomagtartót is nyitva hagyta az állatok gazdája, vagyis szellőzöt a gépjármű.

Amikor visszatért a rendőrnő az autóhoz, akkor vette észre, hogy a kutyák mozdulatlanul fekszenek ketrecükben.

A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt indított nyomozást. Kezdetben mérgezésre gyanakodtak. A legmagasabb K9-es szintű kiképzést kapott állatokat ételmegtagadásra is kiképezték, vagyis csak olyan ember mérgezhette volna meg őket akit nagyon jól ismertek.

A rendőrség szombaton kiadott közleménye szerint viszont az állatok pusztulását hőguta által bekövetkezett fulladás okozta.

A nyomozás során beszerzett két különböző toxikológiai szakértői vélemény alapján az állatok halálát nem mérgezés okozta, a kutyák a kirendelt igazságügyi állategészségügyi szakértő szerint hőguta által bekövetkezett fulladás miatt pusztultak el – olvasható a közleményben.

A rendőrök az ügy iratait a további eljárás lefolytatása céljából megküldték a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészségnek.

/címlapképünk illusztráció, forrás: unsplash.com/

Szólj hozzá!

Hirdetés