15.7 C
Komló
2024. április 15.
spot_img
KezdőlapPRVajon a hialuronsavas ajakfeltöltés után mikor kezdhetek edzeni?

Vajon a hialuronsavas ajakfeltöltés után mikor kezdhetek edzeni?

Egyre népszerűbbek az orvos-esztétikai kezelések, melyek modern eszközökkel, kíméletes módon teszik még szebbé a hölgyeket. Gyakori a hialuronsavas ajakfeltöltés és a botox injekciós ránckezelés, amivel néhány perc alatt változhatnak meg arcvonásaink.

Sokakban azonban felmerül a kérdés, hogy az ilyen típusú eljárásokat követően vajon mennyi időn belül folytathatják mindennapi tevékenységüket, indulhatnak el sportolni. Az Aesthetica Orvosi Központban végzett ajakfeltöltés például mindössze 20 perc alatt varázsol telt ajkakat, majd pedig kisebb várakozási idő után ismét végezhető a megszokott rutinunk. 

Ahhoz hogy megértsük, miért szükséges néhány napot várakoznunk a megerőltető tevékenységek végzésével egy hasonló beavatkozás után, meg kell ismernünk a kezelések menetét, testünkre gyakorolt hatását.

Intenzív edzés előtt

A nagyobb plasztikai műtétek elvégzése helyett egyre többen választják a gyors felépülési idővel végzett orvos-esztétikai kezeléseket. Ezek látványosan és percek alatt, természetes anyagok használatával képesek jó eredményeket elérni. Szinte valamennyi mindennapi tevékenységünket a beavatkozásokat követő 24 óra elteltével folytathatjuk, kivéve az erőteljesebb, megerőltető feladatokat.

Bár a rendszeres testmozgás pozitív hatással van szervezetünkre, mégis a botox injekciós kezelés vagy a hialuronsavas ajakfeltöltés után rövid ideig érdemes elhagyni ezeket az aktivitásokat. Legalább várjunk 24 órát az intenzív edzéssel vagy fizikai megterheléssel.

Miért ne siettessük?

Az intenzív mozgás fokozza a vérkeringést, amely például a botox ránckezelést követően nem feltétlenül hasznos, hiszen a befecskendezésre kerülő botulinum toxin ennek hatására elvándorolhat a kezelés helyéről. Emellett az edzés vérnyomásemelő is, ami miatt fokozódhat a duzzanat a kezelt területen. Mindezek alapján megtörténhet, hogy a beavatkozás eredményessége nem az elvárt lesz.

Hasonló okok miatt nem javasolt bármely hialuronsavas feltöltés után a megerőltető mozgás, a sportolás legalább egy hétre történő felfüggesztésére ilyen jellegű beavatkozás után célszerű, hiszen nagyobb a fertőzésveszély. Ugyanis a tűszúrások okozta csatornákba könnyebben bejuthatnak a baktériumok.

Különböző lehetőségek

Bár a különböző eljárások eltérő metódus alapján történnek, mégis elmondhatjuk, hogy minimum 24 órát érdemes várni az intenzív edzéssel bármely beavatkozást követően. Ideális, ha egy héten keresztül tartózkodsz a megerőltető testmozgástól, a fizikai aktivitástól, sőt a masszázs sem javasolt. 

A testkezelések esetében viszont a legtöbbször ajánlott a mozgás mielőbbi beiktatása a napi rutinba. A kémiai hámlasztással járó eljárások során azonban szintén érdemes kerülni az izzadással járó edzéseket, mert irritálhatja a bőrt és a gyógyulás is lelassulhat.

Mindig érdemes figyelni testünk jelzéseire, de a kezelőorvos utasításait, tájékoztatását kövessük, hiszen így elkerülhetőek az esetleges komplikációk!

 

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más