8.7 C
Komló
2024. április 21.
spot_img
KezdőlapPRUtánvétes csomagok, postai küldemények feladásának részletei

Utánvétes csomagok, postai küldemények feladásának részletei

Sokféleképpen adhatunk fel küldeményeket, amelyeknek az egyik formája, amikor nem szeretnénk előre átutalni a termék árát, ezt hívják utánvétes fizetésnek. 

A csomagküldő cégek adatai szerint hazánkban még mindig elég gyakori ez a fajta fizetési mód, melynek oka főleg abban keresendő, hogy az emberek szeretik megvárni, megnézni, mit kaptak, hogy tényleg az van-e a csomagban, amit rendeltek és nem sérült-e. Szerencsére a webáruházakkal szembeni bizalmatlanság egyre inkább csökken, így az utánvétes fizetés tendenciája is változik.

Csomagfeladás különböző módokon

Amikor mi szeretnénk feladni csomagokat, akkor jó néhány futárcég között válogathatunk, hogy melyikkel szeretnénk elküldeni. A Csomagnet.hu weboldalon a GLS mellett még jó pár lehetőségünk van, és aszerint érdemes dönteni, hogy melyek a legfontosabb szempontjaink. Mindegyik futárcég eltér valamilyen szolgáltatásában, így válasszuk mindig a nekünk leginkább megfelelőt az adott csomag feladásánál.

A GLS-nél is van mód utánvétes feladásra. Ezt úgy jelölhetjük be, hogy a Csomagnet.hu feladási oldalán legalul beikszeljük az üres mezőt abban az esetben, ha szeretnénk az utánvétes módot. Az utánvét más néven „Készpénz kézbesítéskor”, melynek az angol megfelelője “Cash on Delivery”, rövidítve “COD”, amelyet láthatunk is postázási címkéken.

Ez egy olyan fizetési meghagyás, hogy valamely küldeményt csak meghatározott pénzösszeg, azaz utánvét kifizetése ellenében adjon át a címzettnek és ezt követően ezt az összeget a feladónak kifizesse. Fontos tudni, hogy az utánvétes fizetésnek minden esetben van egy minimális tranzakciós díja, mely hozzáadódik a vételárhoz és a szállítási költséghez.

Utánvétes kifizetés szállítás költséggel

Van, amikor csak azt szeretnénk, hogy a címzett a szállítási költségünket állja. Erre is van lehetőség a Csomagnet.hu oldalán és ilyenkor is az utánvétes mezőt kell kipipálni. Ezt követően az utánvételi összeg mezőjébe be kell írnunk a fuvar költséget és az utánvét díját is, ez lesz az az érték amelyet ki fog a címzett nekünk fizetni a megadott bankszámlaszámra, ahová meg szeretnénk kapni a pénzt.

Abban az esetben, ha a termék vételárát is a címzett fizeti, ezzel az összeggel megnövelt végösszeget írjuk be az utánvételi összeg mezőjébe. Természetesen arra is van lehetőség, ha valaki csak az adott árucikk árát szeretné a címzettel kifizettetni, ilyenkor pedig csak azt az értéket kell az üres mezőbe beleírni.

Mikor merülhet fel még utánvétes fizetés?

Előfordulhat, hogy valaki biztonsági okok miatt választja inkább ezt a lehetőséget, főleg, ha nagyobb értékű termék vásárlásáról van szó. Másik opció, amikor szinte javasolt az utánvétes fizetés, ha valaki külföldről rendel, pl. előrendelésben csatlakozik egy könyvvásárláshoz, amely csak hónapokkal később jelenik meg. 

Ilyen esetekben sem szeretne az ember előre fizetni, hiszen nem tudni, hogy tényleg megjelenik-e az adott termék. Persze érdemes tudni, hogy nem minden esetben van erre lehetőség.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más