26.7 C
Komló
2024. június 22.
spot_img
KezdőlapPRPicasso lesz a gyerekből? Megéri megörökíteni az alkotásait!

Picasso lesz a gyerekből? Megéri megörökíteni az alkotásait!

Csak csodálkozom és tátva marad a szám, amikor a gyerek már a 10. rajzát hozza nekem megmutatni egy nap leforgása alatt. Minden alkotásnak nagyon örülök és igyekszem dátumokkal ellátni őket, majd mindet gondosan eltenni a többi remekmű közé. Egy idő után azonban elgondolkodtam; vajon nincs jobb módja ennek, miért ne állíthatnánk ki az aprócska “festményeket”?

A következő pár sorban most azoknak a szülőknek szeretnék néhány tippet adni, akik hasonló gondolatokat fogalmaztak meg magukban.

Gyerekrajzok a falakon

Amikor egy gyermeket megdicsérnek, akkor fülig ér a szája. Ez természetes, hiszen kisgyermekkorban rendkívül fontos az önbizalom növelése, mi pedig szívesen áradozunk a tehetségükről. Az első kérdés tehát, hogyan örökíthetjük meg az alkotásokat? Kukkantsuk meg együtt a Vászonkép Szalon weboldalát, ahol különleges ötletek várnak ránk és igen, talán még a gyermek rajzait is feldolgozhatjuk. 

Megtehetnénk, hogy csak a papír rajzocskát tesszük ki a falra, de nem mindig jó minőségű papírra firkálgatnak a kicsik, így nem biztos, hogy nagyon ízléses dekorációt kreálhatnánk belőlük, ezért más megoldást kell választanunk. Te mit szólnál egy-egy élethű vászonképhez?

Vászonképek gyerekrajzokból

Bizonyára te is láttál már vászonképeket. Ezek olyan sajátos textúrával rendelkeznek, amelynek köszönhetően különösen egyedi megjelenésűvé varázsolhatjuk a kicsik művészi alkotásait. Ha neked is van már egy nagy gyűjteményed a gyerekrajzokból, akkor engedd szabadjára a képzeleted! 

Elég, ha beszkenneled a rajzokat, kiválasztod a vászon méretét, és a gyártók nem sokkal ezután küldik is neked a legszebb művészi dekorációt. Lefotózhatsz egy vagy akár több rajzot is. A szóló darabok mellett a montázs megtervezésében ugyancsak érdemes gondolkodnod.

A legszebb az egészben, hogy a lakás bármely területén elhelyezheted a vászonképeket, de ha biztosra akarsz menni, a gyerekszobában is hagysz helyet nekik.

Hogyan digitalizáljuk a rajzokat helyesen?

Nem feltétlenül kell szkennerrel dolgoznunk, hiszen ott van a telefonunk. Mindössze 15-20 másodperc és meg is oldható minden. Lássuk csak, hogyan csináljuk ezt helyesen. 

Először is válasszuk ki a rajzot, majd keressünk olyan helyet, ahol jók a fényviszonyok. Ezután töltsük le a CamScanner Free applikációt, nézzük végig a kis bemutatót, majd koppintsunk a “use now” lehetőségre. 

Kattintsunk a “Scan” gombra, engedélyezzük a kamera használatát, fotózzunk és a megjelenő négyszöggel állítsuk be a rajz sarkait. A jobb alsó pipával elfogadtuk az összképet, ezután állíthatunk a fényeken, a színeken. Nevezzük el a fájlt, majd osszuk meg a nekünk tetsző felületeken. 

A gyermeki jókedv mindössze egyetlen rajzról is sugározhat, ezért mi azt javasoljuk, hogy töltsük meg a lakást minél több vidámsággal, minél több vászonképpel.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más