19.7 C
Komló
2024. május 23.
spot_img
KezdőlapPRMire figyeljünk, amikor állást keresünk?

Mire figyeljünk, amikor állást keresünk?

Az álláskeresés egy olyan téma, amelyet legszívesebben mindannyian elfelejtenénk. Azonban szeretnénk vagy sem, kénytelenek vagyunk túljutni ezen a folyamaton, hiszen biztosítanunk kell a megélhetésünket, és a karrierépítés szempontjából sem elkerülhető ez a procedúra. Nem könnyű azonban olyan munkahelyet találni, ahol mi is megfelelünk a vezetőség elvárásainak, és a saját igényeink szintén érvényesülnek.

A következő cikkben most eláruljuk, hogy mire kell figyelni, hogyan néz ki a folyamat és mi módon találhatjuk meg a hozzánk passzoló állást.

Hogyan keressünk munkát?

Az álláskeresés folyamata során talán ez a legfontosabb kérdés: a “hogyan.” A válasz pedig elég összetett, attól függ, milyen irányba indulnánk el. Fontos, hogy célzottan, az adott szektor vagy régió állásait szűrve böngésszünk.

Itt kereshet hatvani építőipari állásokat mindenki, ám nem elég végignézni a platform lehetőségeit, ennél jóval több kell ahhoz, hogy eredményesen elhelyezkedjen az ember. Tisztázzuk, mire is utalunk!

Fontos, hogy időben kezdjük el az álláskeresést! Ha az utolsó percre hagyunk mindent, akkor még egy plusz mentális teher is nehezedik ránk, ami azt súgja; “minél hamarabb állást kell találnunk.” Ez csak megnehezíti a dolgunkat.

Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy a munkanélküliséget nem kell szégyellni, ez ugyanis csak egy állapot. Érdemes megosztani a történetünket másokkal, hiszen minél többen tudnak róla, annál többen tudnak segíteni.

Hogyan történik az álláskeresés a gyakorlatban?

Amikor munkát keresünk, akkor az álláskeresés válik a “főállásunkká”. Ez furcsán hangzik, de így van. Az, hogy heti egyszer vagy kétszer elküldjük egy-egy hirdetésre az önéletrajzunkat, az nem vezet komoly eredményekhez. Kitartónak kell lennünk, és minden nap foglalkoznunk kell a dologgal.

Nem szabad feladni! Nem biztos, hogy az első 3 pályázat célba ér, sőt, lehet, hogy nagyon sok jelentkezést kell leadni ahhoz, hogy végre eljussunk az interjúig. Ha ilyesmi történik velünk, nyugodjunk meg, nem velünk van a baj, ez napjainkban természetes kiválasztási folyamat.

Mit ne tegyünk?

Ne várjunk a munkaügyi központra! Sajnos sokszor tapasztaljunk, hogy a rendszert kivárni egy rendkívül hosszú folyamat, ezért érdemes a kezünkbe venni az ügyet.

Ne csak egyféle platformon böngésszünk! Használjunk fel a folyamat során mindenféle eszközt, amit csak lehet! Beszélgessünk ismerősökkel, figyeljük a weboldalakat, a közösségi média felületeit és mindenképpen legyünk fent legalább egy állásportálon is!

Ne mondjunk le az igényeinkről! Azt nem mondjuk, hogy nem kell rugalmasnak lenni, de semmi értelme olyan munkát vállalni, ami teljesen távol áll tőlünk. Ezzel csak saját magunkat kínozzuk majd hosszú távon.

Az munkaerőpiacon való elhelyezkedés tehát sosem volt egyszerű, ma sem az. Éppen ezért ügyeljünk a fentebb leírt szempontokra.

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más