25.7 C
Komló
2024. május 27.
spot_img
KezdőlapPRMilyen soft skillek megléte fontos az álláskeresés során?

Milyen soft skillek megléte fontos az álláskeresés során?

Jártál már úgy, hogy elmentél egy állásinterjúra, szakmailag teljesen felkészült voltál, jó referenciáid voltak, és végül mégsem téged választottak? Ha igen, akkor talán a soft skillekkel volt gond. Hogy mik ezek, és hogyan lehet őket fejleszteni, kiderül a cikkből!

A soft skill fogalma

A soft skill alatt a HR-esek azokat a tulajdonságokat, képességeket értik, amelyeket az iskolában nem tanítanak meg, nélkülük azonban gyengébbek vagyunk. Ilyen például a jó kommunikációs képesség, a stressztűrő képesség vagy a konfliktuskezelési technikák ismerete.

Jó hír, hogy ezeket utólag is meg lehet tanulni: nézz szét a TanfolyamGURU.hu soft skill képzéseket hirdető oldalán. Itt több képzőintézmény hirdetéseit találod, melyek közül ki tudod választani a legmegfelelőbb kurzust.

Azt, hogy melyik lesz az számodra, az attól függ, miben érdemes fejlődnöd. Senki nem úgy születik ugyanis, hogy mindenhez ért, az emberek épp attól egyediek, hogy mindenki másban jó.

A cél az, hogy fejleszd magad, mert így a soft skilljeid is fejlődnek, nagyobb eséllyel találsz új munkát, mi több a magánéletedben is sikeresebb lehetsz – gondolj csak a párválasztásra.

Hogyan fejleszthetők a soft skillek?

Önállóan nem biztos, hogy eredményeket fogsz elérni: ha a bármelyik soft skill fejlesztése a cél, akkor érdemes egy csoportos kurzusra beiratkozni, ahol visszajelzéseket kaphatsz az oktatótól és a csoporttársaktól is. Ráadásul elleshetsz egy-két trükköt a képzés során, megnézheted, mások mit hogyan csinálnak.

Mindenképp gyakorlatorientált tanfolyamot válassz, bár a képzőintézmények törekednek is arra, hogy minél több szituációban kipróbálhasd magad. Nem baj az sem, ha online tartják az órákat, hiszen a modern technológia segítségével így is 100%-ban hasznos tudást kapsz. Az élményalapú tanulás kiemelt jelentőséggel bír napjainkban.

Milyen tanfolyamokat hirdetnek?

Az alábbiakban bemutatunk pár hasznos képzést, amelyet a TanfolyamGURU.hu oldalán is hirdetnek, ha valamelyik felkeltette a kíváncsiságodat, náluk érdeklődj a részletek felől!

  • • Konfliktuskezelési tréning: A képzés 20 órás, online formában valósul meg, összesen 2-3 alkalommal kell részt venni rajta. Hatékony segítséget nyújt a problémamegoldásban, az asszertív kommunikáció elsajátításában. Nemcsak a munkahelyen, hanem a magánéletben is nagy hasznát lehet venni. A tanfolyam végén tanúsítványt is kapnak a hallgatók.
  • • Légy sikeres vállalkozó: A vállalkozói attitűd megléte jó pontot jelent a munkáltatóknál, még ha ezt nem is gondolnánk. Az ilyen emberek ugyanis mernek nagyobb kockázatot is vállalni, szeretnek maguk utánajárni a dolgoknak, önállóak, ambiciózusabbak, mint társaik. Ha ezt a soft skilledet fejlesztenéd, erre a 25 órás távoktatásos képzésre iratkozz be.
  • • Rapid stresszkezelés tréning: A 8 órás képzésen hatékony eszközöket kaphatsz a stresszoldáshoz. Megtanulhatsz meditálni, relaxálni.

Igen izgalmas mindegyik tanfolyam, és a lista korántsem teljes, így mindenképp nézz utána, hol milyen képzés indul még, amellyel fejlesztheted képességeidet!

PR
PR
Fizetett Promóció
- Hirdetés -spot_img

Kövess minket

8,536RajongókTetszik
60KövetőKövetés
29FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -spot_img
- Hirdetés -spot_img

Minden más